Volvo Ocean Race 2008–2009 – Etappe 1

For EDITORIAL USE only. Please credit : Hans Berggren/Ericsson Racing Team(l-r) Stuart Bannatyne, Brad Jackson and Torben Grael traing at the Ericsson Racing Team training camp in LanzaroteThe 2008-09 Volvo Ocean Race will be the 10th running of ...

Torben Grael i førersetet

Den ferskeste VOR-oppdateringen er interessant lesing: ERICSSON INTERNATIONAL leder med én n mil på PUMA. Og «bruktbåten» er oppe på en fjerdeplass.

Publisert Sist oppdatert

Etter 5 dager og 22 timer i havet har ERICSSON INTERNATIONAL, med Torben Grael som skipper, tatt over ledelsen. I prinsippet er det nokså likt mellom PUMA og ERT INTERNATIONAL, selv om PUMA ligger lengst vest av feltet.

En båt det helt sikkert er bra stemning om bord i, er DELTA LLOYD. Som den eneste av båtene som også seilte Volvo Ocean Race 2005–2006, ligger den gamle ABN AMRO ONE-båten nå på en fjerdeplass – 49 n mil bak lederbåten. 

Våre norske seilere, Aksel Magdahl og Eivind Melleby, viser at de mestrer VO70. Akkurat nå ligger de 14 n mil bak søsterbåten og utifra trackingen ser det ut som om Magdahl trives med å være i kjølvannet til Ken Read og PUMA.

ERICSSON INTERNATIONAL er registrert med høyeste fart, 20,2 knop, mens TEAM RUSSIA ikke går «fortere» enn 17.8.

Bakerst i feltet finner vi nå den spanske båten TELEFONICA BLACK, med svensken Roger Nilson ved navigatør-spakene.

Volvo Ocean Race' grafiske fremstilling, Virtual Spectator, er opp og går. Programmmet er nettbasert men krever installasjon av noen enkle programmer. Du finner VS her.

Om du ikke vil bruke Virtual Spectator, kan du følge båtene i denne trackingen.