Europajolle-avslutning til helgen

Travel sesong avsluttes denne helgen

Travel sesong avsluttes denne helgen

Europajolle-seilerne legger denne helgen en lang og innholdsrik sesong bak seg. Programmet inneholder trening, riggekurs og sosial hygge.

Sesongen 2008 er på hell og fra Atle Lohrman har SEILmagasinet mottatt følgende rapport i forkant av årets siste samling:

Etter en travel sesong med tre internasjonale regattaer, syv nasjonale regattaer, fem samlinger, og utallige lokale regattaer og treningskvelder avslutter mange av e-jollene denne helgen 2008-sesongen med breddesamling i Åsgårdstrand. På denne tradisjonsrike samlingen er målet å blande erfarne og nykommere både treningsmessig og sosialt, slik at nye seilere blir tatt vare på og raskt kan kjenne seg hjemme i den nye båten.

NYTT I ÅR. Nytt av året er et eget riggekurs lørdag morgen klokken 9 for ti nye seilere som har tatt steget over fra Optimisten. De foresatte blir også gjerne med - det er greit at flere er kjent med båten så transport og rigging kan gjøres på en grei og effektiv måte. Det har for øvrig vært enkelt å få tak i gode og rimelig båter i høst  - flere av de beste seilerne tar i år steget over i Olympiske klasser og etterlater seg raske båter til som kommer tre-fire årsklasser etter. 

Treningsøktene legges opp for å maksimere erfaringsoverføring og seilerne blandes etter nivå slik at det som allerede har holdt på en stund hjelper de som ikke har vært med så lenge.  Med muligheter for frisk bris utover lørdag ettermiddag kan det være greit for de som kommer rett fra Optimisten å holde seg sammen med noen som har vært ute en vinterdag tidligere

VINTERTRENING. For en liten gruppe av seilere er breddesamlingen bare en midlertidig slutt siden elitelagets vintertrening begynner i slutten av november.  Opplegget er ikke helt spikret ennå, men vil innbefatte ca. 20 treningsdager på vannet i perioden november - april.

 

Trenere under samlingen til helgen er Aleksander Huser, Helen Gjerpen, og Didrik Godaker