Volvo Ocean Race 2008–2009 – Etappe 1

For EDITORIAL USE only, please credit: Dave Kneale/Volvo Ocean RaceGreen Dragon puts their boat to the test, offshore at the start of leg 1 of The Volvo Ocean Race. Next is a 6,500nm battle to Cape Town, South Africa.The Volvo Ocean Race 2008-09 ...

Vest ga grønn ledelse

GREEN DRAGON har hele tiden gått lengst vest av VO70-lagene siden nordsiden av Kapp Verde-øyene. Det har gitt resultater. Nå gjelder det å komme seg gjennom «the doldrums».

Publisert Sist oppdatert

Ian Walker og hans GREEN DRAGON-mannskap har greid å seile runden rundt hele feltet og ligger nå 39 n mil foran ERICSSON NORDIC og TEAM RUSSIA – som har lik avstand til  den ledende båten.

TEAM RUSSIAs skipper Andreas Hanakamp melder i sin nyeste epost om ekstrem varme og lite vind. I tillegg gleder han seg til regnværet som hører med til stillebeltet, i og med at ingen om bord har hatt en dusj siden Alicante...

De russiske laget har plassert seg godt oppe i fletet da vinden døde. De ligger nå likt med ERICSSON NORDIC.

Aksel Magdahl har så langt vist at han er en navigatør i verdensklasse. Unge Magdahl har hele tiden valgt ruten som har holdt det nordiske Ericsson-laget helt i toppen. Nå gjenstår det å se om Magdahl også takler oppgaven med å få ERICSSON 3 raskest mulig gjennom stillebeltet, før det bærer videre til «scoring gaten» Fernando de Norhona – ca. 1000 n mil unna.

TELEFONICA BLUE og Bouwe Bekking har seilt seg fantastisk opp. Laget ble nødt til å finne seg i å være «halen» i feltet, da reperasjoner i Gibraltar var påtvunget. Nå ligger de 42 nautiske mil bak teten og er på ingen måte sjakk i forhold til etappeseier, til tross for 12 timers pit stop-straff i Gibraltar.

Den andre Ericsson-båten, ERICSSON INTERNATIONAL, henger ikke like godt med. Laget var nødt til å sette Tony Mutter i land på Kapp Verde, grunnet en kneskade. Dette har selvfølgelig resultert i en litt dårlig posisjon, samtidig som laget nå kun teller 18 seilende hender om bord.

DELTA LLOYD lå lenge langt fremme i feltet, men er nå båten som ligger lengst øst av alle, og dermed sist. Hvordan det vil se ut finner vi ut når båtene har kommet seg gjennom stilllebeltet. 

Det er fortsatt langt igjen til Cape Town...

Rekkefølgen etter 8 døgn og 19 timer:

1) GREEN DRAGON

2) ERICSSON NORDIC, 39 n mil bak

3) TEAM RUSSIA, 39 n mil bak

3) TELEFONICA BLUE, 42 n mil bak

5) TELEFONICA BLACK, 43 n mil bak

6) PUMA RACING TEAM, 48 n mil bak

7) ERICSSON INTERNATIONAL, 67 n mil bak

8) DELTA LLOYD, 82 n mil bak

Du kan følge med båtene i Virtual Spectator. Programmmet er nettbasert, men krever installasjon av noen enkle programmer. Du finner VS her.

Om du ikke vil bruke Virtual Spectator, kan du følge båtene i denne trackingen.