Volvo Ocean Race 2008–2009 – Etappe 1

For EDITORIAL USE only, please credit: Gustav Morin/Ericsson Racing Team/Volvo Ocean RaceLight winds in the Doldrums on leg 1 of the Volvo Ocean Race2008 10 17. Nice wind since we gybed from Gran Canaria 48 hours ago. Ww are fighting E4, Puma is in ...

Stillebeltet byr på overraskelser

Etter nesten ti døgn i sjøen leder GREEN DRAGON Volvo Ocean Race. Rekkefølgen er stokket om nå som båtene har kommet til «the Doldrums». Fartene varierer fra 3,5 til 9 knop.

Publisert Sist oppdatert

Akkkurat nå ligger hele VO70-flåten i stillebeltet ved ekvator, noe som tydelig gir utslag i båtfartene. Noen har dog mer fart enn andre: GREEN DRAGON og TELEFONICA BLACK gjør 9 knop gjennom vannet, mens ERCISSON NORDIC, som ligger midt på feltlinjen har den laveste registrerte farten på 3,5 fattige knop. Aksel Magdahl har nok litt å tenke på nå som de ligger 61 nautiske mil bak GREEN DRAGON.

Båtene nærmer seg nå «scoring gaten» Fernando de Norhona. Ca. 450 n mil står igjen til øya utenfor Brasil, hvor vi også kan trekke en ny vinner i SEILmagasinets store VOR-konkurranse. Stemmeresultatet så slik ut ved konkurransens slutt:

SEILkonkurranse #3:

41,9 % ERICSSON INTERNATIONAL

23,3 % ERICSSON NORDIC

22,1 % PUMA RACING TEAM 

 6,0 % TELEFONICA BLACK

 3,7 % GREEN DRAGON TEAM

 1,6 % TELEFONICA BLUE

 0,9 % TEAM RUSSIA

 0,5 % DELTA LLOYD

Bakerst i feltet finner vi, som SEILmagasinets lesere har stemt, TEAM RUSSIA og DELTA LLOYD. Sistnevnte har vist at det ikke står på båtfarten, da de har vært langt oppe på listene. Hvor mye skipper Ger O'Rourke greier å hente inn av de 120 n milene de ligger bak, kan bli spennende. Stillebeltet byr på mange overraskelser og det er ikke sikkert det er fatalt å ligge lengst øst av alle båtene.

En av «overraskelsene», kanskje ikke helt uventet, er at PUMA er tilbake. I går morges lå de 48 mil bak GREEN DRAGON, et gap som nå er redusert til 18 n mil. Ken Read & Co har grunn til å være fornøyd med nattens innhenting.

Det har også Torben Grael og resten av den internasjonale besetningen på ERICSSON 4 grunn til å være. Etter å ha satt i land en mann på Kapp Verde grunnet skade, lå de 67 mil bak teten. Nå er det kun 21 mil igjen før ERICSSON 4 igjen kan være tetbåten.

Rekkefølgen etter 9 døgn og 19 timer:

1) GREEN DRAGON

2) TELEFONICA BLACK, 17 n mil bak

3) PUMA RACING TEAM, 18 n mil bak

4) ERICSSON INTERNATIONAL, 21 n mil bak

5) TELEFONICA BLUE, 51 n mil bak

6) ERICSSON NORDIC, 61 n mil bak

7) TEAM RUSSIA, 80 n mil bak

8) DELTA LLOYD, 120 n mil bak

Du kan følge med båtene i Virtual Spectator. Programmmet er nettbasert, men krever installasjon av noen enkle programmer. Du finner VS her.

Om du ikke vil bruke Virtual Spectator, kan du følge båtene i denne trackingen.