VM i TP52 startet i går

FRAM XVI sjanseløse

FRAM XVI sjanseløse

Morten Bergesen og laget hans i FRAM XVI var sjanseløse da VM for TP52 ble innledet på Lanzarote i går. – Mannskapet var rustent og FRAM XVI er ikke lenger up to date, rapporterer Finn Fagervik som overvar seilasene.

Publisert Sist oppdatert

TP52-klassen som er seilsportens formel I. 14 team fra hele verden, inklusive team Fram XVI, er denne uken samlet i Puerto Calero Lanzarote for å kjempe om det gjeveste seiletrofeet i klassen.

TP52. I nydelige omgivelser og med et arrangement som ikke står tilbake for det man opplever i formelsirkuset på veien, ligger forholdene til rette for en spennende uke for de norske seilerne. Hvor spennende det blir i forhold til om FRAM XVI kan hevde seg, settes det imidlertid et stort spørsmålstegn til.

TP52 som står for Transpac 52, karbonfiberbåter på 52 fot med fart opp til 25 knop og med mannskap på 14, er en forholdsvis ung klasse. Det betyr at det ennå er rom for store forbedringer innenfor klassereglene. Dette har mange benyttet seg av allerede ved å investere i nye båter og bedre utstyr.

SJANSELØSE. FRAM XVI så i dagens tre seilaser ikke ut for å ha den minste sjanse mot de nye båtene. Selv om vi nok må karakterisere det norsk mannskapet som noe rustent i forhold til sine profesjonelle konkurrenter, var sisteplassen nesten uunngåelig. Dette skyltes dessverre heller ikke at skipperen verken het kong Harald eller Morten Bergersen. FRAM XVI, som er noen år gammel, ser allerede ut til å være forbiseilt av den teknologiske utviklingen.

SATSER? Det er knyttet stor spenning til om Morten Bergersen vil satse videre på deltagelse i denne sjøens formel I, og ifølge teamet rundt ham, er det indikasjoner på at det blir full satsing med alt det måtte innebære av investeringer i ny båt og samtrening av mannskap.

Det endelige svaret får vi nok ikke før nybåten eventuelt ligger på vannet og inntil da får vi glede oss sammen med mannskapet som til tross for dagens plassering så ut for å storkose seg om bord.

Se VMs hjemmeside for ytterligere beskrivelser og resultater.