Richard Branson vil sette Atlanterhav-rekord

Under 6 døgn over Atlanteren?

Under 6 døgn over Atlanteren?

Den kjente engelske forretningsmannen Richard Branson stakk i går til havs med 99-foteren VIRGIN MONEY sammen med et mannskap på 21. Hensikten er å bli raskeste enskrogsbåt over Atlanteren. Med seg, men også mot seg, har de to stormer å takle.

Rekorden er det 140-foteren MARI-CHA IV som har. Den ble satt i 2003 og lyder på 6 døgn, 17 timer, 39 minutter og 52 sekunder. VIRGIN MONEY stakk til havs kl 04:00 onsdag 22. oktober, hvilket betyr at de må være i mål ved Lizard Point i England før 28. oktober, kl 21:39:52.

Målet er imidlertid å være der lenge før den tid; Richard Branson har som mål å kutte 24 timer på den eksisterende rekorden.

STORMER. Værvarselet byr for perioden byr på hele to stormsentre, og utfordringen til den franske navigatøren Julien Cressant blir å navigere båten optimalt mellom disse sentrene slik at de får mest mulig og best mulig vind i riktig retning – som kan gi den høyest mulig fart. Selvfølgelig er båten lasset ned med all mulig programvare som kan gjøre vær-rutingen mest mulig nøyaktig.

99-foteren VIRGIN MONEY (den het  tidligere SPEEDBOAT) er tegnet av Juan Kouyoumdjian og skal være god for hastigheter opp mot 45 knop. Mens MARI CHA IV profiterte på sin enorme lengde (140 fot) som i i seg selv gir høy gjennomsnittsfart, er VIRGIN MONEY mer som en megastor Open 60 å regne – og er følgelig en båt som planer når forholdene for det er til stede.

AMERICA’S CUP. Med seg om bord har Richard Branson seilere fra det britiske America’s Cup – TEAMORIGIN. Mike Sanderson er skipper, men som en av rormennene har de med seg Ben Ainslie som kan skilte med tre OL-gull.

Med seg om bord har Branson også sønnen og datteren sin; Sam (23) og Holly (26).

Richard Branson er kjent for sine mange fargerike forretninger og prosjekter; først og fremst plateselskapet Virgin Records og flyselskapet Virgin Atlantic Airways. Nå dreier det seg om finans-selskapet Virgin Money. På Forbes 2008-liste figurerer Ricard Branson som verdens 245. rikeste person.