China Cup

Norsk lag nummer to i Kina

Seier i siste seilas og 2. plass totalt – det ble enden på visa for det norske First 40.7-laget som har deltatt i China Cup. Totalt 30 båter stilte til start i First 40.7-klassen.

Publisert Sist oppdatert

– Det er det råeste regattafeltet vi har deltatt i, sier skipper Jan Erik Ruud fra Moss.

De vant den siste seilasen, som gikk i dag, og ifølge Morten Herregården i Normar AS, er laget høyt oppe. Han kan også bekrefte at konkurransen har vært knallhard og ikke minst jevn:

Det japanske laget vant ved at de hadde bedre innbyrdes plasseringer  enn det norske. Sluttpoengsummen var lik mellom de to lagene.

Laget kaller seg TEAM NORMAR, og med på laget er også leder av Normar AS, Even Larsen. I utgangspunktet er laget bygd rund First 40.7-laget MARIELL fra Moss, og det var det eneste amatørlaget blant de syv beste på resultatlisten.De andre lagene hadde utelukkende profesjonelle seilere om bord.

– Seieren i China Cup er antagelig den beste prestasjonen noen norsk båt har gjort i år internasjonalt i år. På premieutdelingen ble de feiret som de moralske vinnerne. Hele området eksploderte da gutta gikk på seierspallen, sier og forteller Anne-Line S. Larsen i Normar AS.