Søk i arkivet

Påmeldingene åpner straksTid for doublehanded

I dag, onsdag 29. oktober kl 1300, åpner påmeldingen til Vestlandets store shorthandedregatta, Seilmakeren Doublehanded i regi av Askøy Seilforening. Mandag 3. november kl 1300 er det deretter Watski Skagerrak TwoStar og Fredrikstad Seilforening som inviterer til påmelding.

SEILMAKEREN DOUBLEHANDED. I fjor eksploderte deltagelsen i Seilmakeren Doublehanded der over 100 båter stilte til start, og Askøy Seilforening håper på minst like stor deltagelse i 2009-utgaven av regattaen. Den store nyheten av året blir at det blir pitstop i Skudeneshavn i stedet for Stavanger, som tidligere har gitt seilerne tre timers hvile.

Selv om avstanden mellom Askøy og Skudeneshavn er kortere enn mellom Askøy og Stavanger, betyr ikke det at etappene nødvendigvis vil bli kortere. Arrangøren vil legge inn nye rundingsmerker som gjør at etappelengden blir noenunde som tidligere, pluss at man ønsker å opprettholde valget mellom å gå vest for Karmøy eller gjennom Karmsundet.

I tillegg vil de tilrettelegge for eventuell avkorting om vinden skulle utebli, slik at alle skal kunne rekke seilerfesten, som i år skal bli skikkelig, lover Askøy Seilforening, fredag kveld 29. mai.

Regattaen går i 2009 fra 27. til 29. mai.

Kl 1300 vil «Notice of race» bli lagt ut og påmeldingen åpnet på seilmagasinet.no, så da er det bare å benke seg til foran PCen og fylle i påmeldingsskjemaet til Seilmakeren Doublehanded.

Alle som melder seg på innen 1. desember 2008 vil per båt motta en grabbag, to par seilhansker og to par piquetskjorter – produkter til en verdi av ca. kr 1500, så med en startkontingent på kr 1500 er jo det en god deal...

Klikk her for å gå rett til påmeldingssiden for Seilmakeren Doublehanded.

WATSKI SKAGERRAK TWOSTAR. En halv uke etterpå er det klart for påmeldingsstart til Watski Skagerrak TwoStar – Norges aller største shorthandedregatta. Som tidligere er det satt et tak på 150 norske lag og 50 utenlandske – et tak som i hovedsak er satt med hensyn til kapasiteten til å tracke – spore – alle båtene på Internett mens regattaen pågår.

Mens regattaen i år hadde pitstop i Skagen – en havn seilerne aldri kom til i år på grunn av for mye vind – tyder alt på at Marstrand på nytt vil bli pitstop etter Arendal i 2009.

En annen nyhet er at Watski Skagerrak TwoStar vil bli seilt etter sikkerhetskategori 3, men med en rekke tillegg. Tidligere gikk seilasen etter kategori 2, men Fredrikstad Seilforening mener at kravene i kategori 2 nå begynner å anta et nivå som langt overskrider Watski Skagerrak TwoStar. Derfor ønsker arrangøren å klassifisere regattaen som en kategori 3-regatta, men legge til krav som er tillpasset shorthandedseiling og det farvannet regattaen går i.

I praksis betyr dette blant annet at krav til redningsflåte og sikkerhetskurs for begge mannskapene vil oppretthold. I tillegg vil det komme en del andre, mindre tillegg.

Watski Skagerrak TwoStar går i 2009 fra 17. til 20. juni.

Mandag 3. november kl 1300 vil «Notice of race» bli lagt ut og påmeldingen åpnet på seilmagasinet.no, så da er det atter tid for å benke seg til foran PCen og fylle i påmeldingsskjemaet til Watski Skagerrak TwoStar.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen