Seilmakeren Doublehanded

Jevn strøm av påmeldinger – 100 er målet før advent

Jevn strøm av påmeldinger – 100 er målet før advent

Påmeldingene til Seilmakeren Doublehanded har tikket i en jevn strøm. I morgentimene i dag er det 34 påmeldte lag.

Publisert Sist oppdatert

Det gikk ikke mange minuttene før første båt var påmeldt da påmeldingen til Seilmakeren Doublehanded ble åpnet onsdag 29. oktober kl 1300. Og aller først ute var, symbolsk nok, Magne Vea og Peder Risvik fra Karmøy Seilforening med sin Sirena 38 FINESSE. Karmøy Seilforening er ny samarbeidspartner med arrangøren, Askøy Seilforening, og i 2009 blir det pitstop i Skudeneshavn for første gang.

100 BÅTER. – Vi har et mål om å nå 100 båter innen 1. desember. De lagene som melder seg på innen den til vil få en grabbag, to par hansker og to piqueskjorter i «hurtigsvarspremie», sier Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening, som så langt er veldig godt fornøyd med at deltagerlisten teller 34 båter etter knappe to døgn.

En kikk på deltagerlisten viser blant annet at det er påmeldt to lag som skal seile den helt nye, svenske båttypen HP 1030. Det første eksemplaret av båttypen, som er konstruert av SEILmagasinets medarbeider Jacob Vierø (!),  ble nylig sjøsatt og prøveseilt, og den vil uten tvil bli et spennende bekjentskap i den vestnorske skjærgården.

FRA ØSTLANDET. Det er også påmeldt flere lag fra Østlandet – med Årets Shorthanded Seiler 2008, Simen Løvgren, i spissen. Påmeldt er også Seilmakeren Doublehanded-elsker nummer 1, Ludvig Daae, som du for øvrig kan lese et stort intervju med i nyeste utgave av SEILmagasinet, som er i handelen nå.

Påmeldt er også over all-vinneren i årets Seilmakeren Doublehanded, Kjell Magnus Økland fra Ran Seilforening. Han stiller opp i sin Express NICOLINE for å forsvare seieren. Makker er ennå ikke bestemt. Express er for øvrig den båttypen det til nå er påmeldt flest av – til nå fem stykker.

Vil du føye deg til deltagerlisten, pågår påmeldingen her nå.