Volvo Ocean Race 2008–2009 – Etappe 1

For EDITORIAL USE only, please credit: Dave Kneale/Volvo Ocean RaceSkipper Torben GraelEricsson 4 wins leg 1 of the Volvo Ocean Race, crossing the finish line at 05.54 GMT. Skippered by Brazilian Torben Grael and with a crew of international ...

Etappeseier til ERT4

Klokka 0754 søndag morgen gikk skipper Torben Grael og ERICSSON INTERNATIONAL i mål som første båt i Cape Town. En innholdsrik etappe var over og ERICSSON-laget har vist at de hører hjemme i toppen.

Publisert Sist oppdatert

Etter 21 døgn, 17 minutter og 54 sekunder var det definitivt klart at ERICSSON 4, ERICSSON-båten med det internasjonale laget, vinner den første etappen av Volvo Ocean Race.Det var en særdeles fornøyd skipper Torben Grael som kunne ta i mot hyllesten i Cape Town.

– Det er fantasisk å være her. Det var en flott tur med masse fart og jeg er svært fornøyd med hva vi har oppnådd. Jeg tror vi har hatt PUMA i synsvidde i 70 prosent av etappen og jeg er veldig glad for at vi var foran dem både ved «scoring gaten» og ved målgang, fortalte brasilianske Torben Grael ved målgangen.

ERICSSON INTERNATIONAL har prestert og de har vist at både mannskapet håndterer båten og at designer Juan Kouyoumdjian har skapt et raskt verktøy for laget. «Juan K» sto også for vinnerlinjene da ABN AMRO ONE vant Volvo Ocean Race 2005–2006.

Ikke minst imponerende er det at laget måtte sette en mann på land på grunn av skade. Ved å miste New Zealanderen Tony Mutter mistet laget foruten to arbeidshender, også en solid rormann. Mutter ble satt i land på Kapp Verde-øyene.

FART. Fart kan brasilianeren, som har fem OL-medaljer på merittlisten, skryte på seg. Underveis satte ERICSSON INTERNATIONAL ny verdensrekord for enskrogbåter på 602,66 n mil på ett døgn. Det er 25,11 knop i snitt.

Ken Read og PUMA RACING TEAM endte som nummer to i Cape Town. Etter målgangen i Cape Town uttalte amerikaneren Read at han tar hatten av for vinner-laget og at de kanskje er på et annet nivå en dem selv. Men Read legger til at de skal komme til det nivået.

DE NORSKE SEILERNE. Aksel Magdahl og Eivind Melleby gikk i mål med ERICSSON NORDIC som båt nummer tre. Det nordiske laget kom i mål nesten 24 timer etter søsterbåten, men det var stor stemning om bord.

– Dette er et stort høydepunkt i livet. Dette har vært hardt, hardt arbeid som viser at vi er et fantastisk lag, sier skipper Anders Lewander på ERICSSON NORDIC.

Resultater Etappe 1 Volvo Ocean Race:

1 Ericsson 4

2 PUMA Ocean Racing

3 Ericsson 3

4 Green Dragon

5 Telefonica Blue 52 n mil til mål

6 Team Russia 60 n mil til mål

7 Delta Lloyd 140 n mil til mål

8 Telefonica Black 254 n mil til mål