Watski Skagerrak TwoStar 2009

Påmeldingen åpner kl 1300 – 3. november

Påmeldingen åpner kl 1300 – 3. november

I dag kl 1300 åpner påmeldingen til Watski Skagerrak TwoStar her på SEILmagasinet.no. 150 plasser står til rådighet for norske seilere, og foreløpig har utenlandske seilere en kvote på på 50. Regattaen starter onsdag 17. juni 2009.

Publisert Sist oppdatert

SIKKERHETSKATEGORI 3 MED TILLEGG. Nytt av året er at regattaen er flyttet fra sikkerhetskategori 2 til kategori 3, men med en rekke tillegg – hvilket i praksis vil si at de samme kravene som ble anvendt i år under kategori 2 – også gjelder for 2009. Det innebærer blant annet at begge seilerne om bord må ha tatt godkjent sikkerhetskurs og at det skal være flåte om bord.

– Fredrikstad Seilforening mener at kravene i kategori 2 nå begynner å anta et nivå som langt overskrider Watski Skagerrak TwoStar. Derfor ønsker vi å klassifisere regattaen som en kategori 3-regatta, men legge til krav som er tillpasset shorthandedseiling og det farvannet regattaen går i, sier Lars-Erik Larsen i arrangørforeningen.

Notice of Race, som kan lastes ned på påmeldingssiden, spesifiserer hvilke sikkerhetstillegg som kreves.

TIL MARSTRAND. Mens regattaen i år hadde pitstop i Skagen – en havn seilerne aldri kom til i år på grunn av for mye vind – vil Marstrand på nytt bli pitstop etter Arendal i 2009. Dit kommer båtene rett etter at deltagerne i Volvo Ocean Race har forlatt havnen.

FIRE TIMER. Da påmeldingen for årets regatta åpnet for ca. ett år siden, tok det 4 timer og 1 minutt innen samtlige 150 deltagerplasser var erobret. Dagen i dag vil vise hvor lang tid det tar denne gangen.

Intet tyder imidlertid på at interessen for shorthandedseiling er svekket; snarere tvert i imot. En klasseklubb for shorthandedseiling er under etablering og da North Sails inviterte til shorthandedseminar (seminaret foregår i kveld) raste påmeldingene inn. Over 150 seilere er ventet til seilloftet i Leangbukta i kveld for å høre Christen With berette om sine erfainger. Og til Seilmakeren Doublehanded er det påmeldt 45 lag – etter at påmeldingene åpnet for en halv uke siden.

Påmeldingen åpner her kl 1300 i dag.