NTG-seilere fikk unik mulighet

På samling med verdens beste RS:X-seilere

På samling med verdens beste RS:X-seilere

NTG-seilerne Halvard Holden Feragen (17) og Maria Mollestad (16) kom nylig hjem fra en svært eksklusiv treningsleir i Gdansk i Polen. – Det ga dem en fantastisk mulighet til å trene med noen av verdens beste seilere, sier Egil Mollestad.

Polen har et av verdens beste RS:X-lag både i herre og dameklassen, og de to norske seilerne seilte en uke sammen med Przemek Miarczynski (Pont) og med den polske landslagstreneren Arek Fedusio som coach. Pont har flere gullmedaljer fra EM og VM, har deltatt i tre OL og lå inntil nylig på toppen av ISAF-rankingen i RS:X.

Egil Mollestad forteller:

– De tre første dagene bestod av individuell oppfølging hvor Pont demonstrerte hvordan de ulike teknikkene best mulig kan gjennomføres. Alt ble videofilmet og kveldene ble brukt til videoanalyse.

– De tre siste dagene seilte Halvard og Maria sammen med de lokale RS:X-seilerne i Sopot som ligger like utenfor Gdansk. Klubben i Sopot har ca. 15 RS:X-seilere som holder godt internasjonalt nivå i sine aldersklasser. Blant annet var den polske jenta som ble nr. 2 i sommerens ISAF JrVM med på treningsregattaene.

– Halvard og Maria ble gitt en fantastisk mulighet ved at de to alene fikk disponere Pont og Arek i en hel uke. Det polske RS:X-miljøet vil gjerne videreutvikle kontakten med de norske RS:X- seilerne så det blir nok nye turer til Gdansk til neste år, sier Egil Mollestad.

Treningssamlingen var et ledd i oppkjøringen til høstens store regattamål som er RS:X JrVM i Thailand i begynnelsen av desember. Da vil det vise seg om den gode drahjelpen har hjulpet.