CRAZY COYOTE er klar for regattabanen til neste sesong

Juan K-kule i Trondheim

Juan K-kule i Trondheim

Høststormen i Trondheim ble bare starten for den nyoppussede CRAZY COYOTE. Båten er nyoppusset og seilerfaringen hos mannskapet er voksende.Neste sesong står de fleste store regattene for tur.

CRAZY COYOTE er en Juan Kouyoumdjian, One Off-designet 51-foter. Båten ble bygget i 1999 for Admirals Cup og optimert for IMS-regelen. Båten ble i utgangspunktet bygget med en massiv ustaget vingemast som skulle få båten til å teoretisk gå i 4 knop uten seil.

Båten fikk godkjent målebrev fra ORC basert på IMS VPP, men da båten vant for overlegent over konkurrentene kom klagene fra andre båteiere. Derfor måtte riggen skiftes til en mer normal racingrigg for å fortsette å konkurrere, men den er ikke noen sinke selv om masten ble byttet ut. Båtens skrog har senere også blitt litt modifisert for å gjøre vannlinjen litt lengre. Den har nå et LYS-tall på 1.57, så da gjenstår det å se om den klarer å seile opp mot det.

IVRIGE EIERE. CRAZY COYOTE ble tidlig i år kjøpt av to seil-keene nordlendinger, Stian Isaksen og Richard T. Pettersen. De hadde ikke mye erfaring fra regattaseiling fra før, men de ville ikke ha «en campingbåt» når de først skulle satse på regattaseiling. I sommer ble båten pusset skikkelig opp og etter det har den vært på vannet flere ganger i uken.

For å få litt mer seilerfaring har eierne engasjert seilmaker Martin Halvorsen som coach. Høsttreningen har gjort at mannskapet og båten begynner å bli innkjørt – så nå står flere av de store regattaene for tur til neste år.