Watski Skagerrak TwoStar 2009

Typisk norsk; hver mann sin båt

Typisk norsk; hver mann sin båt

At nordmenn er individualister er en kjent sak, og myten bekreftes av deltagerlisten i Watski Skagerrak TwoStar. Kun 18 båttyper av ialt 108 registrerte er representert med mer enn ett eksemplar av båttypen.

Publisert Sist oppdatert

Det betyr at 83,3% av deltagerne i Watski Skagerrak TwoStar er 100% individualister og har valgt en båttype ingen andre seiler, og i så måte kan man jo også si at LYS-systemet – og respitt-systemer i sin alminnelighet – så absolutt har sin berettigelse. Det er langt mellom entypebåtene i Watski Skagerrak TwoStar.

FLEST. Hanse 370 er den båttypen det er flest av. Fem eksemplarer er påmeldt til neste års regatta. Deretter følger Dufour 34 og X-43 med fire båter hver.

Tre representanter er det foreløpig av båttypene X-332, X-442, Bavaria 38 AC og J/105.

Båter fra X-Yachts er som vanlig – slik har det vært i hele Watski Skagerrak TwoStar-historien – mest populære. Totalt teller deltagerlisten foreløpig 31 X-båter. Nest flest er det av Hanse (11) og deretter følger Bénéteau (10), Elan (8), Dufour (7), Bavaria (7), Grand Soleil (5), Jeanneau (4) og Dehler (4).

Mange har imidlertid ennå ikke spesifisert hva slags båttype de akter å delta med, så denne oversikten er kun som et første bilde på hvordan regattafeltet som legger ut fra Hankø 17. juni vil se ut.

STØRST. Den aller største båten som stiller til start er en Shipman 63, og den vil være den største båten som noensinne har deltatt i Watski Skagerrak TwoStar. Deretter følger en Hanse 540, mens det er hele fem 50-fotere påmeldt.

For første gang vil det stille to Class 40er til start – noe som er et signal om at det store, europeiske shothanded-miljøet nå rykker nærmere Norge – og denne gangen er det også håp om å få se Landmark 43 på startlinjen. Den første norske båten blir skipet fra Dubai 15. november, og Dag Skarsgård fra Asker som er mottager av den første, regner med å seile båten hjem til Norge fra Tyskland i romjulen. To Landmark 43 er påmeldt, og en står på venteliste.

Deltagerlisten forteller også om flere andre spennende båttyper. HP 1030 stiller for første gang til start i WS2S, likeså en RM 1200. Den nye Elan 380en vil også bli å se, og det blir spennende å se den mot TwoStar-suksessen Elan 37.

Du finner hele deltagerlisten her.