Watski Skagerrak TwoStar 2009

Fullt! – Fra i dag av er det venteliste

Fullt! – Fra i dag av er det venteliste

Da Kai B. Hannestad og Jens Brovold fra Fredrikstad meldte seg på til Watski Skagerrak TwoStar tirsdag kveld 11. november, betød det samtidig at alle de 150 norske plassene til neste års regatta var kapret. Fra i dag av innføres det venteliste.

Publisert Sist oppdatert

150 norske og 7 utenlandske lag er per i dag påmeldt til Watski Skagerrak TwoStar i regi av Fredrikstad Seilforening. Deltagelsen er begrenset til 150 norske og 50 utenlandske lag, og nå er altså den norske kvoten full.

VENTELISTE. Det betyr at det for de norske seilerne vil bli innført venteliste fra i dag av, mens utenlandske lag fortsatt kan melde seg på. Å stå på venteliste koster ikke noe; det er først når man blir tilbudt plass – om noen på listen trekker seg eller fordi den norske kvoten blir økt – at startkontingenten må betales.

All tidlligere erfaring tilsier at man har store muligheter for å få være med til slutt dersom man står på venteliste. Utenlandskvoten er tidligere gradvis blitt redusert, og når det har nærmet seg starttid, har det alltid vært seilere som av ulike grunner har trukket seg.

Helt sikker på å få delta er man dog ikke. Det er grunn til å tro at de som nå har meldt seg på til 2009-regattaen, er mer sikre på at de virkelig vil delta enn tidligere. Samtidig merker arrangøren en gryende interesse for regattaen fra utlandet.

DRØYT ÅTTE DØGN. Mens det i fjor gikk kun 4 timer og 1 minutt inntil de første 150 plassene var tatt, har det denne gangen tatt 8 døgn og 8 timer før det var fullt.

Etter det SEILmagasinet erfarer har det vært flere seilere som har spekulert i at de har villet vente med å melde seg på – og derved unngå å betale den bindende startkontingenten – og i stedet nå vil sette seg på ventelisten når den nå blir etablert. Dette antas å være noe av grunnen til at påmeldingen har holdt et labrere tempo i år enn i fjor.

Det vil vi få svar på i tiden fremover.

17. JUNI. Watski Skagerrak TwoStar går av stabelen 17. til 20. juni med start fra Hankø. Første etappe går til Arendal, 2. etappe til Marstrand og på 3. etappe er det retur til Hankø. Mellom hver etappe er det et pitstop på et antall timer. Om bord i hver båt er det kun to seilere.

Vil du sette deg på venteliste, kan du gjøre det her. Utenlandske lag kan melde seg på som vanlig samme sted. All informasjon om regattaen finner du på regattaens hjemmeside. Og hvem som er påmeldt; se, det kan du se her.