Søk i arkivet

Dramatisk OL-valg i Madrid29er XX røk ut – 470 ble damejolle

Det ble til slutt 470 som trakk det lengste strået i kampen om å bli OL-klasse for jentene. Med 19 mot 16 stemmer danket den gamle OL-klassen ut utfordreren 29er XX – som var innstilt til ISAFs Council. Elliott 6 ble valgt til klasse i dame match

ISAFs Council-møte valgte i dag å gå mot innstillingen fra sine egne fagkomiteer når det gjaldt tomannsjolle for damer i OL i London 2012. Alle komiteene hadde innstilt 29er XX, et valg også det Norges Seilforbund og de skandinaviske seilforbundene stilte seg bak.

– Selv om utfallet var leit, hadde ingen kunnet håpe på så stor tilslutning for 29er XX for bare ett år siden. Dette valget viser tydelig at 2012 blir siste runde for 470 damer, sier Stig Hvide Smith, president i Norges Seilforbund, til SEILmagasinet i en kommentar.

ELLIOTT 6. Når det gjelder damenes match racing-klasse, ble den australske båttypen Elliott 6 valgt – som innstilt. Det ble også bestyemt at båtene skal stilles til rådighet av arrangøren.

– Elliott 6 er dyr og den valgte båten er modifisert med mindre storseil og kjølløsning. Jeg er skeptisk til prisen og valg av en uprøvd kjølløsning. I likhet med kong Harald mener jeg at en match-båt ikke skal snurre for fort, og her er jeg også noe skeptisk til Elliott. Elliott er kanskje ikke et dårlig valg, men Council burde utsatt avgjørelsen for å få prøvd løsningen bedre, sier Stig Hvide Smith i en kommentar til SEILmagasinet.

I de øvrige klassene fulgte ISAFs council innstillingene. Det betyr at dette blir OL-klassene i 2012:

 • Women’s Windsurfing – RS:X
  • Men’s Windsurfing – RS:X
  • Women’s 1 Person Dinghy – Laser Radial
  • Men’s 1 Person Dinghy – Laser
  • Men’s 1 Person Dinghy (heavyweight) – Finn
  • Women’s 2 Person Dinghy – 470
  • Men’s 2 Person Dinghy – 470
  • Men’s 2 Person Dinghy (high performance) – 49er
  • Men’s Keelboat – Star
  • Women’s Keelboat Match – Elliott 6

 

SISTE DAG. I morgen er det årsmøtets siste dag – etter en drøy ukes forhandlinger i Madrid – og da skal det innsettes nye medlemmer av Council, og Stig Hvide Smith er en av kandidatene der. Det skal også velges nye executive-medlemmer – det vil si visepresidenter. Når det gjelder valg av president, er det ingen motkandidater til svenske Gøran Pettersson.

Du kan lese mer om OL-avstemningen her. 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen