Ble valgt inn i Council i dag

Stig Hvide Smith inn i ISAF - ut av NSF

Stig Hvide Smith inn i ISAF - ut av NSF

President i Norges Seilforbund, Stig Hvide Smith, ble i dag approbert av ISAFs generalforsamling som medlem ISAFs Council som en av to representanter fra Skandinavia. Det betyr samtidig at Stig Hvide Smith ikke stiller til gjenvalg som president under Seiltinget i mars 2009.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, den beslutningen er nå tatt, jeg stiller ikke til gjenvalg. Nå gleder jeg meg veldig til arbeidet med å forsterke ISAF og jeg vil bruke kreftene mine 100% i ISAF, sier en glad Stig Hvide Smith til SEILmagsinet i kveld etter valget.

– I viten om at det er god kontinuitet i styret i Norges Seilforbund som jeg er særs godt fornøyd med, er valget mitt lett, sier han.

FORYNGELSE. I en kommentar på seilmagasinet.no i går kommenterte Stig Hvide Smith ISAFs Council, som han nå er valgt inni, som følger:

«Det kan virke som om det er altfor mye voksne menn (nå er jeg diplomatisk) i ISAF Council, og når gruppen settes sammen på nytt lørdag håper jeg at det i det minste blir litt foryngelse…»

Det er derfor grunn til å tro at 52 år gamle Hvide Smith vil komme inn som et friskt pust i ISAFs styre og trekke gjennomsnittsalderen ned.

OVERRASKENDE VISEPRESIDENT-VALG. Den andre skandinaviske representanten var Kurt Lönnquist fra Finland. Svenske Göran Pettersson ble gjenvalgt som president.

I tillegg ble det valgt syv visepresidenter, og ifølge Stig Hvide Smith, var utfallet av valget overraskende.

– Valget kan tyde på at Asia, Latin-Amerika og Øst-Europa har samhandlet, sier han.

Først ble David Rush, USA, Teo Ping Low fra Singapore, Tomasz Holc fra Polen, Alberto Predieri, Italia og Eric Tulla fra Puerto Rico valgt, men ettersom de alle var menn og reglene sier at minst 20% av visepresidentene skal være kvinner, ble alle mannlige kandidater til de to siste plassene strøket.

Som 6. visepresident falt valget så på Nazli Imre fra Tyrkia. I kampen om det siste visepresidentvervet stod kampen mellom britiske Fiona Barron og venezuelske Teresa Lara. Til overraskelse for mange røk rutinerte , og ifølge Hvide Smith, svært arbeidsomme Barron ut i valget mellom de to.

KAPPSEILINGSREGLER FOR  NYBEGYNNERE. I tillegg til valget, var den viktigste beslutningen på dagens council-møte å lage et sett enklere kappseilingsregler for nybegynnere; «150-08 Introductory rules for racing» offisielt.

– En skritt videre i ISAFs historie, sier Stig Hvide Smith.