Søk i arkivet

Michael PerhamYngste jorden-rundt-soloseiler startet 15. november

Michael Perham forlot Portsmouth (UK) lørdag 15. november og seiler nå alene jorden-rundt. Musikk og sjokolade skal holde ham i godt humør under den utfordrende seilasen.  

Michael Perman (16 år) skal seile alene jorden rundt i en 50 fots Open regattabåt med navn TotallyMoney.com.

- Det jeg frykter mest er ensomheten, spesielt å tilbringe julen uten familie og venner, forklarte han til media ved starten i Portsmouth ved elleve-tiden lørdag 15. november.
- Jeg vet at dette er litt crazy for en gutt i min alder... Mennesker er ikke skapt for å leve alene, og jeg liker å ha det gøy sammen med andre, innrømmer han.
For å bekjempe vonde følelser har han med seg flere tusen sanger på Ipod og mye mat, blant annet masse sjokolade.

Seilasen er 21 600 nautiske mil lang og forventes å avsluttes i mars 2009. Da vil Michael være 17 år gammel. Inntektene fra turen vil gå til veldedighetsorganisasjonene "Save the Children" og "Tall Ships Youth Trust".

Rekorden som yngste soloseiler på jordomseiling tilhører foreløpig australieren Jesse Martin, som var 18 år gammel da han fullførte bragden i 1999.

Michael begynte sin seilerkarriere som 6-åring og ble berømt for to år siden da han som 14-åring krysset Atlanterhavet fra Gibraltar til Antigua alene i en 29-foter. Da fikk han assitanse fra faren, mens denne gangen vil han være helt alene.

Du kan lese flere detaljer om Michaels bragd på www.sail-world.com eller på http://www.totallymoney.com/sailmike/.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen