Kristian Ruth gir full gass videre

Kristian Ruth gir full gass videre

Kristian Ruth har tatt en velfortjent pause fra seilingen – men ikke fra trening. Med god styrketrening i bagasjen er han klar for Laseren igjen. Nå er han i Sverige på treningsleir – den første av mange.

Publisert Sist oppdatert

Etter OL i Kina, hvor Kristian Ruth viste svært gode takter, har det blitt lite seiling på Asker-seileren. Ruth flyttet til Trondheim for studier etter OL og Laseren ble igjen hjemme i Asker – men Ruth avslører til SEILmagasinet at det hele tiden har vært hans intensjoner å satse videre. Mot OL i London i 2012.

– Jeg har trent mye fysisk i Trondheim, det er et bra treningsmiljø der, men det har ikke blitt så mye seiling. Men nå blir det mye seiling fremover, fortalte Kristian Ruth til SEILmagasinet før avreise til treningsleir i Sverige.

Kristian Ruth er som nevnt nå i Sverige, hvor han trener sammen med de svenske Laser-seilerne. I tillegg til norske Ruth har også to dansker hengt seg på treningsopplegget til Jan Steven Johannessen, som trener svenskene.

– Det skal bli deilig å få seilt skikkelig igjen, jeg har ikke vært så lenge borte fra båten på seks år, så det blir bra, fortsetter Ruth. 

HOVEDMÅL. Kristian Ruth er kjent for å være målbevisst og seriøs i sin trening og i de målene han setter seg. Ruth innrømmer at hovedmålet er OL i London 2012, men for sesongen 2009 er det andre mål som gjelder.

– Sesongens store mål er VM i Halifax som går i august, sier han, og legger til at planen er å gjøre det bra under mesterskapet i Canada.

– Ellers er delmålene Princess Sofia Cup på Mallorca i påsken og Hyere noen uker senere. EM går i Sverige, men det arrangeres rett i forkant av VM, så det er jeg litt usikker om jeg skal være med.

Kristian Ruth er dermed inne i en ny storsatsning mot OL og det innebærer mye trening. Neste år blir det flere perioder på Kanariøyene, Mallorca og Miami. Og til spørsmålet om hvem han møter på banen, svarer han:

–  Det er mange av de som seilte i Kina som går for en periode til. Men akkurat nå er det flere som utvider sin seilhorisont med å prøve andre båtklasser, men de aller fleste kommer til VM, så det blir en tøff konkurranse, mener Laser-seileren.

Kamerat og treningsmakker fra forrige oppkjøring mot OL, Stian Tuv, snuser på andre båttyper og da spesielt 49er. Ruth innrømmer at han vil savne det gode treningssamarbeidet med Nesodden-seileren Tuv.

– Mest sannsynlig blir det uten Stian denne gangen og det synes jeg er synd. Jeg kommer helt klart til å savne ham som teningsmakker, forteller Ruth.

SPONSORER. De aller, aller færreste kommer til OL uten gode samarbeidspartnere og Ruth er inget unntak.

– Jeg har tro på at de sponsorene jeg hadde vil bli med videre og jeg regner jo med at Norges Seilforbund vil putte noen penger i kassen, sier han.

–Men selvfølgelig er jeg ute etter eventuelle nye sponsorer som er villig til å satse på en langsiktig Laser-satsning, avslutter den sympatiske Asker-seileren med et smil.