Sesongavslutning i First 31.7-klubben

Faglig påfyll og magedans

Faglig påfyll og magedans

– Hvordan skal en First 31.7 styres? Rormannen Eivind Bøymo Malm og flere andre bidragsytere ga de fremmøtte noe å tenke på gjennom vinteren da 31.7-seilerne hadde sin tradisjonelle sesongavslutning. Etterpå ble magedans og libanesisk aften.

– Eivind Bøymo Malm ga interessante betraktninger om hvordan det er best å styre en 31.7 i regattaer. Han oppdaterte også forsamlingen på nyheter fra Elvstrøm, der han jobber, forteller Andreas Wettre i First 31.7-klubben.

TEAMARBEID. Selv holdt  han et innlegg om hvordan BILBO-teamet, som han er en del av, jobber for å skaffe og holde på mannskap. Wettre arbeider til daglig i The Performance Group, som blant annet hjelper firmaer i å legge strategier og å gjennomføre dem i praksis. Han anvender mye av yrkeserfaringen sin i prinsippene for hvordan de legger opp treningen og seilingen om bord i First 31.7en BILBO. Dette har han også skrevet flere artikler om i SEILmagasinet.

At dette gir resultater viser det faktum at BILBO-teamet for andre år på rad gikk til topps på klubbens rankingliste – dog ikke helt uten konkurranse. Hvem som skulle vinne ble ikke avgjort før under den avsluttende Nesodden Høst Cup.

– Vandretrofeet fikk vi under avslutningen, og tradisjonens tro var det premier til alle fremmøtte der mannskap fikk velge før skippere. Det var flotte premier fra North, Elvstrøm, Gill, www.sailtuv.no og Normar, forteller den fornøyde rankingvinneren.

RANKING OG LANGTUR. På møtet, som ble avholdt 21. november, ble det også besluttet at rankingen skulle se likedan ut i 2009 som i år, hvilket betyr at den i 2009 innledes med baneregatta i forbindelse med Elvstrøms vårsamling i Soon, fortsetter med Skagen Race, Færder’n, Moss Raymarin Race og Hollender’n – før endelig finale i Nesodden Høst Cup.

– Oppslutningen om ranking-regattaene har vært jevnt god i de senere årene med ca. 17–18 båter, forteller Wettre.

At First 31.7 er en kombinasjonsbåt bevises i disse dager av Pål Bratbak og Pauline Book Bratbakk som i dag la ut på den transatlantiske ARC-regatten (Atlantic Rally for Cruisers) med tre barn om bord. Til årsavslutningen hadde de sendt bilder og beskrivelser av hva de hadde gjort om bord for å tilpasse seg denne typen seiling.

– Dette var spennende erfaringer for forsamlingen å ta med seg videre og å diskutere, sier Wettre.

MAGEDANS. Årsmøtet ble avsluttet med en eksotisk middag på libanesisk restaurant med magedanserinne.

– Stemningen var ganske fjern fra den mørke høstkvelden utenfor, mener Andreas Wettre