Volvo Ocean Race 2008–2009 – Etappe 2

For EDITORIAL USE only, please credit: Guy Salter/Ericsson 4/Volvo Ocean RaceDave Endean, Brad Jackson and Joao Signorini onboard Ericsson 4, on leg 2 of the Volvo Ocean Race, from Cape Town, South Africa to Cochin, IndiaThe Volvo Ocean Race 2008-09 ...

Nervepirrende timer i vente

Ericsson-laget fortsetter å dominere den andre etappen av Volvo Ocean Race. ERICSSON 4 ligger nå ti n mil foran ERT3, men nå dropper vinden – og da kan alt skje.

Publisert Sist oppdatert

De to Ericsson-båtene ligger både i front og i midten av feltet. Like bak, 15 n mil, kommer Ken Read i PUMA, mens vingeklipte TELEFONICA BLUE forsøker seg på den mest vestlige ruten av båtene.

Skipper Bouwe Bekking i TELEFONICA BLUE er nødt til å gjøre noe helt annet etter at et av daggerboardene «eksploderte». Uten disse kjølene er det umulig å få skikkelig høyde med en VO70 og avdriften blir mer enn det en regattaseiler har godt av...

STILLEBELTER. VO70ene befinner seg nå i det indiske havs stillebelter. Der gjelder for navigatørene å holde tungen rett i munnen, for den korteste veien til mål er rett gjennom nettopp stillebeltene. 

Stillebeltet i det Indiske hav har vind, fra mange forskjellige retninger, men det er også fylt opp med store vindhull med null vind – disse gjelder det å holde seg unna.

ERICSSON NORDIC med Aksel Magdahl og Eivind Melleby om bord, har seilt strålende så langt. De har riktignok tapt 5 n mil på ERICSSON INTERNATIONAL på tre timer, men har fortsatt kontakt med Torben Grael & Co og i de forholdene de skal gjennom kan alt skje. Ikke bli overrasket om vi ser en omstart, eller om noen greier å stikke av og legge god distanse mellom seg og konkurrentene inn mot Kochin i India.

1) Ericsson 4, 881 n mil til mål

2) Ericsson 3, 10 n mil bak

3) PUMA Ocean Racing, 15 n mil bak

4) Green Dragon, 29 n mil bak

5) Telefonica Blue, 41 n mil bak

6) Delta Lloyd, 77 n mil bak

7) Telefonica Black, 87 n mil bak

8) Team Russia, 110 n mil bak