Juletreseilas i Bergen

80 Optimist-seilere seilte julen inn

80 Optimist-seilere seilte julen inn

For mange unge seilere startet adventstiden også i år i Bergen. Akkurat slik den har startet 45 ganger tidligere. Hele 80 optimistseilere hadde tatt turen til Bergen! 

Publisert Sist oppdatert

Juletreseilasen, som hvert år går av stabelen på Vågen i Bergen lørdag før første søndag i advent, ble arrangert 29. november i lite vind, men med mye entusiasme blant deltagere fra hele Sør-Norge. Rundt 80 optimistjolleseilere hadde tatt turen til Vestlandets hovedstad.

STOR KABAL I TRAVEL TID. – Det er litt av en logistikkmessig kabal, innrømmer arrangementsansvarlig, Ina Schjøtt Brackman. 

Hun forteller om to døgn tettpakket med aktiviteter som seiling, bading, pizzakalas og bowling, og om barn som skal hentes, innkvarteres og transporteres i løpet av helgen.

Hun kan ikke få fullrost engasjementet som blir utvist av foreldre både i arrangørklubben Bergens Seilforening og i naboforeningene. 

– At et stort antall familier setter av en hel helg i den travleste perioden av året for å bidra til å arrangere Juletreseilas, er bare helt fantastisk, smiler Ina. 

AVKASTNING I FORM AV GLEDE. Hun forteller at avkastningen kan måles direkte i form av ungdommer som tydelig tilkjennegir at de synes Juletreseilas er gøy. 

– Noen ganger har vi hatt deltagere som for lengst har vokst ut av Optimistjollen og som er for gamle til å delta, men som likevel har tatt turen over fjellet bare for å være til stede.   

Ina understreker at det er det sosiale som har hovedfokus i adventsregattaen i Bergen, selv om spenningen på banen rett før start er til å ta og føle på. 

Som i enhver regatta. 

VINNEREN. I årets regatta var det Karianne Hammarstrøm fra Drøbaksund Seilforening som reiste hjem med mest heder og ære etter en knusende seier i finaleheatet.  Selv om seilasen ble avkortet, rakk hun å gå i mål med god margin til konkurrentene.

Fullstendig resultatliste finner du her.