TP52-satsningen lagt på is

FRAM XVI til Færder`n 2009

FRAM XVI til Færder`n 2009

I går sendte kongens båtmann Kjell Arne Myrann ut en epost til FRAM-laget. Innholdet var negativt for FRAM-gutta: Det blir ingen ny TP52-satsning, men FRAM XVI kommer til Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Det du kan si er at planene er lagt på is. Det er heller ikke noen planer om å ta opp ballen i 2010 eller 2011 – planene er rett og slett skrinlagt, sier Kjell Arne Myrann til SEILmagasinet.

I går sendte Myrann ut en epost til sine FRAM-kolleger hvor deler av innholdet så slik ut:

«Jeg beklager å måtte informere dere om at det ikke blir noen nysatsing i

TP52-klassen neste år.

Kongen har etter nøye overveielse funnet å måtte si nei takk til et

samarbeid med Morten Bergesen om dette.

Han har begrunnet dette med dagens økonomiske situasjon.

Personlig antar jeg dette ikke bare er innvirkningen på privatøkonomien, men også av hensyn til hvordan en slik investering/forbruk kan oppfattes

politisk i dagens situasjon.»

IKKE YNGRE. – Det er viktig å få frem at det siste er min vurdering, ikke en offisiell uttalelse fra kongen, understreker Myrann.

Kong Harald fyller 72 år 21. februar 2009 og TP52-klassen er en regattaklasse som krever sitt. Derfor skal man heller ikke se bort i fra at alderen også spiller en liten rolle.

– Kongen blir jo ikke yngre og muligheten for en slik satsning blir i prinsippet mindre for hvert år, fortsetter Myrann. 

LIGGER I HAMBLE. FRAM XVI ble skipet fra Lanzarote til Hamble River i England tidligere i år. Selv om det ikke er lagt noen konkrete planer for neste års sesong kan Myrann avslører at båten skal hjem til Norge.

– Vi tar hjem båten og det er helt skkert at båten vil bli seilt under Færderseilasen 2009, avslører Myrann.

– Vi skal ha et mannskapsmøte neste uke hvor vi skal diskutere hva vi gjør videre. Kongen har ikke tenkt å slutte å seile, men seilingen blir i første rekke med FRAM XVI her hjemme eller i 8mR SIRA, sier kongens båtmann.

– I tillegg vurderer vi å prøve oss på Gotland Rundt med TPen og vi skal også se på muligheten til å tilpasse FRAM XVI til IRC-regelen. Det gir oss flere alternativer under nordiske forhold, avslutter Kjell Arne Myrann.