Laser-trening i Moss til helgen

Intensivt program for ivrige seilere

Intensivt program for ivrige seilere

Mens de fleste forbereder helgen for årets kanskje første skitur, gjør de ivrigste Laser-seilerne seg klare for en skikkelig treningsøkt i snøføyka. Tidlig lørdag morgen stiller de til trening i regi av OL-trener Frode Jørstad.

Det har vært en voldsom giv i Laser-klassen denne høsten, ikke minst i Laser Radial og Laser 4,7. Flere treningssamlinger er blitt gjennomført, senest i Grimstad, og det er en stadig voksende gjeng seilere som ser frem mot sesongen 2009 med Laser-øyne.

Klokka 09:00 skal de til pers på vannet lørdag morgen, etter å ha hatt briefing tidligere om morgenen. Match racing står på programmet – og for dem som ikke er ute og duellerer blir det fartstrening. Etter endt økt kuliminerer det hele med en superfinale der de beste i Laser, Laser Radial og Laser 4,7 møtes – i tre like Laser Radialer.

NISSELUE. Og for at det skal bli julestemning: Alle seilerne oppfordres til å stille i rød nisselue!

Etter en times lunsj blir det ny økt der seilerne skal ha spesielt fokus på strøm, ulike bølger, trykk og konstante vindskift. Ikke minst skal seilerne ha som oppgave å ha det gøy.

– Frode Jørstad er fantastisk flink og seilerne «blør blod» for ham når de trener, sier nestleder i Norsk Laser Klubb, Hans Petter Jensen.

– Hver enkelt seiler får sin egen debriefingrapport og personlig oppfølging med ris og ros fra Frode, sier han.

MER TRENING. Dagen avsluttes med innebandy-match, mens søndagen innledes søndag morgen kl 0730 med joggetur. Deretter blir det to nye økter på vannet, som avsluttes med en regatta der det legges inn elementer som gjør det mulig for alle deltagerne å vinne.

Neste treningsleir for Laser-seilerne blir i Sandefjord 6. til 8. februar, 6.–8. mars i Asker og påskesamling i Moss. Deretter skal kunnskapen som er ervervet anvendes i alle sommerens regattaer.