Bavaria bytter konstruktør

Stor Bavaria-nyhet i Paris

Stor Bavaria-nyhet i Paris

Paris (SEILmagasinet) I vrimmelen av nye, franske båter var det tyske Bavaria-verftet som kunne skilte med den aller største nyheten. Med den nye modellen Bavaria 55 Cruiser har de engasjert helt nye konstruktører.

Publisert Sist oppdatert

I over 10 år har Bavaria-verftet vært tro mot de slovenske J&J Design, og det var da de begynte å tegne Bavaria-modeller, at de tyske båtene fikk sitt helt store gjennombrudd og ble en verdenssuksess.

Til å tegne Bavaria 55 Cruiser har verftet engasjert Farr Yacht Design som i samarbeid med BMW Designworks USA og verftet selv har utarbeidet et helt nytt Bavaria-konsept. Båten ble kun vist i tegnings form her på utstillingen i Paris, men de røper en båt med mange nye ideer.

TO ROR. Blant annet vil båten få to ror og et bredt akterspeil som skal huse en jolle. Konsept-tegningen røper et voluminøst skrog og skal man, utifra tegningene, våge seg på en karakteristikk, kan båten minne noe om en Hanse-modell, men med mykere linjer.

– Ja, vi har kjent til modellen en stund, men vi har hatt fullstendig munnkurv, sier Haldor Holm i Lunde Båt AS, som importerer båten til Norge.

Grunnen til at de kjenner den, er at den norske importøren er blant de utvalgte som har fått lov til å mene noe om den nye båten og hvordan en del detaljer skal bli.

Båten kommer i ulike utgaver med 4, 5 eller 6 lugarer. Den får 110% fokk og det er lagt vekt på å gi den gode seilegenskaper.

– Det er jo nettopp derfor Bruce Farr er blitt engasjert, sier Haldor Holm.

Båten vil komme på markedet i løpet av våren, og Holm tror prisen vil ligge et sted mellom 2,5 og 3,0 millioner kroner.

Hvorvidt Bavaria-verftet permanent kommer til å bytte konstrøktør til ale sine ny modeller, kunne ikke Haldor Holm si noe om.