Søk i arkivet

Vendée Globe 2008–2009Formidabel Vendée-interesse i Paris

Paris (SEILmagasinet): Vendée Globe-seilerne har nå vært på havet i mer enn 31 dager og i dag tok Sebastien Josse tilbake ledelsen fra Jean-Pierre Dick. På båtmessen i Paris er interessen for Vendée Globe formidabel.

Sebastien Josse har rundt 700 n mil igjen til Kerguelen-øyene. Den tidligere ABN AMRO-skipperen er den av Vendée-seilerne som har valgt den nordligste ruten gjennom «the roring forties». Nå nærmer tet-båtene seg «the screaming fifties».

Ved siste oppdatering, klokka 1000 UTC, hadde Josse tak tilbake ledelsen, selv om distansen mellom Jean-Pierre Dick og Sebastien Josse nå kun er 1,5 n mil.

Beste «ikke-franske» seiler er fortsatt engelskmannen Mike Golding. Golding henger godt med i feltet og ligger på en femteplass, med kun 24,5 n mil frem til Josse.

Totalt er det ti båter innenfor 100 n mil i teten ved den ferskeste oppdateringen.

KONTAKT MED SEILERNE. Her i Paris er interessen for Vendée Globe stor. På båtmessen «Salon Nautique de Paris» har Vendée, som er navnet på regionen byen Les Sable d'Olonne ligger i, og hovedsponsor for arrangementet, en stor paviljong hvor de med jevne mellomrom har telefonisk kontakt med seilerne. Dette blir overført over lydanlegg til stor glede for journalister og tilskuere – i alle fall for de som forstår fransk...

Vendée Globe 10. desember klokka 1000 UTC:
1) Sébastien Josse, BT  16085.7 n mil til Les Sable d'Olonne
2) Jean-Pierre Dick, Paprec-Virbac 2,  1.5 n mil bak
3) Loïck Peyron, Gitana Eighty  15.8 n mil bak
4) Roland Jourdain, Veolia Environnement  15.8 n mil bak
5) Mike Golding, Ecover 3, 24.5 n mil bak
6) Michel Desjoyeaux, Foncia,  39.7 n mil bak
7) Jean Le Cam, VM Matériaux, 59.6 n mil bak
8) Vincent Riou, PRB,  68.1 n mil bak
9) Armel Le Cléac´h, Brit Air  85.0  n mil bak 
10) Yann Eliès, Generali  97.7 n mil bak

Du finner hele resultatlisten her.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen