Satser videre mot London-OL

Til Miami uten rormann Melleby

Til Miami uten rormann Melleby

Mens rormann Eivind Melleby befinner seg på andre siden av kloden, forbereder den andre halvparten av Team LodeStar seg på Starbåtseiling i januar. Petter Mørland Pedersen skal seile sammen med europamesteren fra 2007.

Publisert Sist oppdatert

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen kom nesten til OL i Beijing. Men bare nesten. Nå er Eivind Melleby en del av ERICSSON NORDIC-laget og Mørland Pedersen studerer ved Universitetet i Oslo. Men Starbåt-satsningen er ikke over, om penger og støtteapparat kommer på plass.

– Vi er enige om å fortsette og målet er medalje under OL i London i 2012, sier Petter Mørland Pedersen til SEILmagasinet. 

Mørland Pedersen forteller videre at de har fått B-stipend fra Olympiatoppen, som er 50 000 kroner per hode, for sesongen 2009, men de trenger mer.

– At Olympiatoppen er på banen er bra. Ikke bare pengestøtten, men også de tjenestene de tilbyr innen helse, trening og oppfølging.

– Nå det kommer til andre sponsorer så jobber vi med saken, selv om det ikke er fullt trykk nå som Eivind er på havet og jeg studerer ved universitetet, fortsetter han.

ALENE TIL MIAMI. I januar drar Mørland Pedersen alene til Miami for å seile Miami Olympic Classes Regatta. Det blir første gangen han skal seile i en Starbåt uten Eivind Melleby sittende like bak ham.

– Jeg skal seile sammen med sveitseren Flavio Marazzi. Han ble europamester i 2007, han ble nummer tre i Miami da vi ble to og han ble fire i OL, så jeg tror det blir bra input for meg.

BÅTER TIL OVERS. Petter og Eivind har for tiden tre Starbåter. En står i Tyskland, en er i Miami og en befinner seg i Norge. I prinsippet er to av de til salgs.

– Vi ønsker først og fremst å selge den som står i Norge. Så om det er noen der ute som kunne tenke seg en meget bra Starbåt er det bare å ta kontakt, sier han.

– Det er båten vi kom på tredjeplass i EM, så den skulle være mer enn god nok, avslutter Petter Mørland Pedersen.