Haugesund-brødre til Key West-regattaen

I ny båt mot USAs Melges 24-elite

I ny båt mot USAs Melges 24-elite

Brødrene Jens (35) og Jørgen Altern Wathne (37) har seilt i Melges 24-klassen siden 1999. De seiler for Haugesund Seilforening og nå stiller de til start i Key West i USA i neste uke – ny båt. Målet deres er EM på hjemmebane i 2011.

Publisert Sist oppdatert

Da er de en av 33 båter på startlinjen i entype-klassen som har hatt det høyeste antallet deltagere i denne regattaen de siste fem årene.

– Antallet har vel vært oppe i 60 båter på det meste, men finanskrisen har gjort et innhogg her også. Kvaliteten er det ingenting å si på. Det er med både nåværende og tidligere VM-vinnere, sier Jens A. Wathne.

KLISS NY BÅT. Yngstemann har vært med i denne regattaen fem ganger tidligere og vil fungere som reiseleder for sin eldre bror. Dette er Jørgens første gang og han gleder seg som en unge som skal inn i leketøysbutikken rett før bursdagen.

– Vi får levert en kliss ny båt til denne regattaen. Byggenummer 789 skal rigges og sjøsettes for første gang. Båten transporteres ned fra verftet i Zenda til Key West nå, sier Jens.

– Dette er noe vi får oppleve veldig få ganger i karrieren, og vi gleder oss masse til å ta fatt på. Vi har hatt en god dialog med Harry Melges som har gjort en del av forberedelsene allerede. Dette har vi gjort slik at vi kan sjøsette raskest mulig. Timer på vannet er av største viktighet. Litt skruing og mekking blir det før den blir helt slik vi vil ha den, men det er bare moro, fortsetter Jens.

SEILING ER LIVET. Turen fra Miami til Key West er på 25,5 mil. For brødrene som er vant til å kjøre fra Haugesund/Bergen til Oslo for å seile er dette kortturen å regne. Fra Flesland til de kommer til Miami og i bilen ned til Key West kommer de seilengasjerte brødrene til å snakke om seiling. Barneskolelæreren som lærte brødreparet å seile sa alltid:

«Seiling er livet, alt annet er tull».

Begge har i dag familie med koner og barn. Brødrene er heldig som får tilbringe hele ti dager i solfylte Florida, mens fruene er hjemme med småbarna. Målsetningen er i å være i øvre halvdel av listen.

– Det å seile så mange dager på et tidspunkt der de fleste tenker på marka og ski er uansett fantastisk, sier Wathne.

NEDERLANDSK MANNSKAP. Sammen med de to norske brødrene seiler to nederlendere.

– Carlo og Didrik er to vi møtte i Hyéres i 2006. Carlo Vroon var i Bergen nylig og

seilte Melges 24 under Nisseseilasen. Dette var starten på et samarbeid med Carlo. Alle planene er ikke lagt, men dette gjør i alle fall at vi har en båt tilgjengelig i USA. VM i 2009 går i Annapolis i USA og tiden vil vise om dette blir en mulighet, sier Jens Altern Wathne.

 Målet for satsingen til Wathne-brødrene er EM på hjemmebane i 2011, og et middel for å være best mulig forberedt, er å seile mye i store felt.