Nytt fra Arcona Yachts

– Rask, moderne og letthåndterlig

– Rask, moderne og letthåndterlig

Svenske Arcona Yachts lanserte en ny 43-foter i fjor og nå utvider de sortimentet i den andre enden. Med nye Arcona 340 har verftet entype-tanker og de lover en rask båt som skal by på stor seilglede.

Publisert Sist oppdatert

Igjen står Stefan Qviberg for linjene av en ny Arcona og denne gangen er det en 34-foter som er i støpeskjeen. Qviberg beskriver selv hvilke ambisjoner og hvilken målsetting han har sammen med Arcona Yachts AB med den nye båten:

– Målsetningen med Arcona 340 er å lage en rask, moderne og letthåndterlig 34 fots «performance-cruiser». Båten skal ha et stabilt, sterkt og lettdrevet skrog med en klassisk Arcona-profil.

UTFORDRER. Arcona 340 ser ut i fra tegningene til å bli en interessant utfordrer til eksisterende båter i 34-fots-segmentet. Med tanke på andre Arcona-modellers prestasjoner, skal det bli spennende å se denne opp mot båter som X-34, Elan 340 og Dehler 34.

Verftet lover videre at båten vil bli toppladet for maksimal seilopplevelse og skal, som sine søstre, bli en vinner også på regattabanen.  Dette målet skal nåes takket være lav vekt, uten å gi avkall på god stabilitet og et effektiv seilplan.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

TRADISJON. Under dekk blir 34-foteren svært tradisjonell med en dobbelkøye i forpiggen og det samme på babord side i akterskipet. Salongen har to langsgående sofaer og L-bysse og kartbord er tradisjonelt plassert på henholdsvis babord og styrbord side.

Ifølge verftet skal skroget være en videreutvikling av de skrogene vi ser i Arcona 400 og i Arcona 430. Qviberg legger spesielt 43-foteren til grunn og forklarer det på denne måten:

– Seilegenskapene til Arcona 430 er svært gode og har overgått alle forventinger. Derfor blir Arcona 340 en direkte videreutvikling av den skrogformen. Skrog, dekk og innerliner vil bli støpt etter infusjon-metoden som garanterer optimalisert vekt og kvalitet.

Konstruktør Qviberg avslutter sine ambisiøse tanker rundt ambisjonene på denne måten:

– Er dette mulig? Svaret er et uforbeholdent ja. Med disse høye ambisjonene, Arcona-gruppens erfaringer og gedigne kompetanse kommer vi til å lykkes. Tidligere modellers samlede fremganger har vist veien og mulighetene.

Qviberg avslører også at ambisjonene rundt båten er å produsere den med tanke på entypeseiling. I disse planene er planen å begrense antall seil om bord for å kunne holde kostnadene nede.