Søk i arkivet

Foto:

2009 US SAILING`s Rolex Miami OCRPetter Mørland Pedersen på topp i Miami

Petter Mørland Pedersen leder etter første dag i Rolex Miami OCR. Han seiler Starbåt sammen med sveitseren Flavio Marazzi.

I gårsdagens første race slo Flavio Marazzi og Petter Mørland Pedersen til med en spiker. De startet litt dårlig men kom altså sterkt tilbake med svært god båtfart og gode taktiske valg, forteller Kristian Ruth i en epost til SEILmagasinet.

– Båtfarten i dag var god, og kommunikasjonen mellom Flavio og meg fungerte godt. Var rett og slett god steming i båten, sier en munter Petter til Kristian Ruth.

De slet i første del av race to, men de seilte seg sakte opp igjennom feltet og gikk i mål på en sterk tredjeplass. Petter og Flavio er klart i ledelsen, og i et felt med blant annet Diego Negri og George Szabo er dette meget bra av to som aldri har seilt sammen før.

PÅ PLASS I MIAMI. Petter, som fortiden makkerløs i og med at Eivind Melleby er opptatt med Volvo Ocean Race, har slått seg sammen med Flavio Marazzi, Sveits. For et år siden var Petter og Flavio bitre konkurrenter da de kjempet om de siste få OL billettene.

Fem norske utøvere er denne uken i ilden under årets første Wold Cup, Miami Olympic Class Regatta: Peer Moberg, Kristian Ruth, Marthe Enger Eide og Petter Mørland Pedersen. Alexander Wang Hansen har også slått seg sammen  med andre karer enn vanlig. Han seiler nå med den engelske sonaren, og med en andre og fjerdeplass ligger de på andreplass sammenlagt.

LASERDEBUT. Marthe Enger Eide har hatt en god debut i verdenscup i Laser Radial.

– Jeg synes det var vanskelig forhold i dag. Vinden oscillerte frem og tilbake hele tiden, men lyset på banen gjorde det vanskelig å se trykkene som kom nedover, men det var morsomt å teste seg mot de beste, uttalte Marthe da hun kom på land. På tross av vanskelige forhold har hun klart seg godt i et hardt felt, og ligger på en fin 29. plass.

Kristian Ruth hadde dessverre en dårlig dag på jobben i dag. Med en blackflagg og et dårlig race ligger han dessverre langt ned på lista. Han ser imidlertid flere lyspunkt med dagen, og gleder seg til nye muligheter i de kommende racene.

Miami OCR er andre verdenscup i ISAFs nye verdenscup-system, og avsluttes med medalrace på lørdag. De blir spennende å se hvordan det går videre med de norske håene.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen