Volvo Ocean Race 2008–2009

For EDITORIAL USE only, please credit: Sander Pluijm/Team Delta Lloyd/Volvo Ocean RaceAt 0715 GMT, Delta Lloyd (Roberto Bérmudez/ESP pictured) turns back from the Luzon Strait for the calmer waters of the coast to repair a damaged steering wheel, ...

DELTA LLOYD ute – fire båter igjen

I natt måtte enda en VO70 gi opp å fullføre etappen Singapore–Qingdao. På grunn av skader i baugen returnerer DELTA LLOYD til taiwanske Keelung – og holder dermed ERICSSON NORDIC-laget med selskap.

Publisert Sist oppdatert

I natt oppdaget mannskapet om bord i DELTA LLOYD at et av skottene hadde delaminert og flere sprekker hadde oppstått. Båten tok inn vannog mannskapet måtte pumpe og avstenge den skadete seksjonen fra resten av båte. Dermed var det bare å snu og returnere til Taiwan.

Mediamann Sander Pluijm forklarer hva som skjedde:

– Da vi oppdaget sprekkene seilte vi for stormfokk og tre rev. På grunn av forholdene, spesielt det kalde kinahavet som kommer på dekk hele tiden, var det uforsvarlig å fortsette mot Qingdao, derfor kontaket vi kystvakt og gjorde oss klare for å eventuelt forlate båten, forklarte Plujim på en epost etter skaden ble oppdaget.

DELTA LLOYD er den enste av båtene som har seilt runden før. Da under navnet ABN AMRO ONE, vinneren av Volvo Ocean Race 2005–2006.

Den nederlands-irske satsningen DELTA LLOYD går til samme havn i TAiwan som ERICSSON NORDIC så bittert måtte sette kursen mot i går: Keelung på Taiwan.

BLÅ LEDELSE. Boowe Bekking & Co i TELEFONICA BLUE leder an av de fire båtene som fortsatt er med i racet. 31 n mil bak følger ERICSSON INTERNATIONAL. TELEFONICA BLUE har 303 n mil igjen til målgang i Kina.