Veivalget uke 5 - om NM

Seiler-Norge delt nøyaktig i to

Seiler-Norge delt nøyaktig i to

Seiler-Norge er delt nøyaktig på midten i spørsmålet om NM-ordningen skal være som den er med mange norgesmestre – eller om man bør innskrenke antallet og heve statusen til en NM-tittel.

Publisert Sist oppdatert

Veivalget i uke 5 viser med all mulig tydelighet at det er ulike oppfatninger om NM-ordningen slik den er i dag. Nøyaktig 50% mener at vi bør beholde ordningen, like nøyaktig 50% mener at reglene børe endres og at det bør være færre NM-titler å kjempe om.

ENGASJERT NM-DEBATT. NM-spørsmålet resulterte i en stor debatt på nettsidene forrige uke, og det ble lansert et vell av ulike forslag til hvordan et nytt NM-bilde eventuelt kan se ut.

Hele debatten kan du se her.

NM-debatten har vist at det kanskje går et skille mellom dem som mener at NM-medaljene skal seiles om i klasser og arrangementer som Norges Seilforbund har valgt ut eller prioritert – og dem som mener at «markedet» selv skal bestemme på den måten at dersom ulike vilkår og minimumkrav oppfylles, vel så får klassen sitt NM. Slik som nå.

Måten NSF kan påvirke NM-utviklingen på, er i det siste tilfellet ved å fastsette vilkårene og minimumkravene.

HVORFOR NM? NM-debatten viser også at det er forskjell på synspunktene om hva et NM skal tjene til. Hva er hensikten med å avholdet et NM? Skal et NM være til inspirasjon for seilere landet rundt? Eller skal et NM være et bidrag til å sette seilsporten på statuskartet i idretts-Norge?

Beslutningen om i hvilken utviklingsretning NM skal gå i fremtiden, må opp på Seiltingets sakskart. Det er der beslutingene kan taes. Tiden vil vise om noen vil lufte andre ordninger enn dagens NM-ordning, men ett er i alle fall sikkert:

Enhver debatt om NM vil bli følelsesladet og heftig – og utfallet om debatten vil være uvisst.

HELT LIKT. 118 stemte i NM-avstemningen.  59 stemte ja til å beholde dagens ordning. 59 stemte for en endring og en innsnevring av antall titler.