Volvo Ocean Race 2008–2009

Arve Roaas blir tredje nordmann på ERT3

Arve Roaas blir tredje nordmann på ERT3

Det blir tre nordmenn om bord i  ERICSSON NORDIC  på den neste VOR-etappen. Ex-DJUICE-seiler Arve Roaas (46) er på vei til Qingdao. Det er også ERICSSON 3 – på torsdag.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en veldig ny greie for meg og jeg har stor respekt for det som eventuelt måtte komme, sa Arve Roaas da det ble kjent for SEILmagasinet at han blir en del av ERICSSON NORDIC-mannskapet.

– Samtidig er jeg veldig spent, ikke minst fordi jeg har hatt liten, eller ingen tid til forberedelser, fortsetter Roaas.

GJORT DET FØR. Selv om Arve Roaas sier at det blir ukjente elementer i forbindelse med å seile en VO70 fra Qingdao til Rio de Janeiro, er det ikke første gangen han er på havet. I 2001–2002 seilte han som trimmer og rormann om bord i DJUICE DRAGONS, med Knut Frostad som sjef. I Volvo Ocean Race 2008-2009 vil oppgaven bli den samme, men båten er langt fra det samme.

- Jeg er ydmyk ovenfor oppgaven, men jeg gleder meg.

– Det er klart det er viktig at jeg har gjort det før, men jeg er likevel litt usikkert på hva verdien av dét er nå som det er så lenge siden., fortsetter Roaas.

- Jeg har en del spørsmålstegn både når det kommer til båt og til meg selv. Jeg kan ikke skryte på meg å være helt «fit for fight», men det kommer nok, sier mannen som også har en mengde regattaseiling bak seg i mange forskjellige båttyper. Blant annet har han vært et fast medlem av Eivind Astrups Farr 40-lag NORWEGIAN STEAM og ved gjentatte anledninger seilt på TP52 FRAM XVI til kong Harald.

– Men jeg er helt sikker på at når vi seiler inn i sørishavet, skal jeg være varm i trøya, sier Roaas og ler.

SKIPPER OLSSON. Det ble for ikke så lenge siden kjent at Anders Lewander ikke kommer tilbake som skipper på ERICSSON 3 og at 60 år gamle Magnus Olsson tar over sjefrollen om bord.

– Jeg kjenner ham egentlig ikke, annet enn at han er en veldig positiv og energisk mann. Og det er jo et godt utgangspunkt, mener Roaas om sin nye skipper.

LAAAANG ETAPPE. Den neste etappen i Volvo Ocean Race er også den lengste noensinne. Distansen er hele 12 300 nautiske mil. Det kan bli opp mot 40 døgn i båtene i forhold som begynner med kaldt, går over i tropetemperaturer før det igjen blir kaldt ved runding av Kapp Horn – etappen avsluttes i varme Rio de Janeiro. Volvo Ocean Race' femte etappe starter lørdag 14. februar fra Qingdao.

Hva jeg gleder du deg mest til?

– Å komme til Rio, avslutter en blid og spent Arve Roaas.

TRE NORDMENN. Med Arve Roaas på det nordiske Ericsson-laget er det nå tre nordmenn om bord. Aksel Magdahl og Eivind Melleby utgjør de andre delene av den norske trioen. 30 prosent av mannskapsmassen er ikke dårlig for Norge som seilnasjon. 

PÅ SERVICE. ERICSSON 3 ligger fortsatt i Hualien på Taiwan hvor den er i ferd med å bli ferdigstillt etter reparasjon av baugskaden. Planen er å seile båten til Qingdao og dermed få fire poeng i sammendraget.

Kilder som SEILmagasinet har vært i kontakt med forteller at båten går i vannet onsdag kveld og kursen blir satt mot Qingdao på torsdag. Avhengig om vindforholdene regner man med at ERICSSON 3 vil komme litt forsinket til starten i Qingdao. 

Det er fem dager til starten av etappe fem og det nordiske laget har ca. 700 n mil til Qingdao.