Deltagerlisten fylles sakte, men sikkert opp

Shetland Race teller 39 båter – foreløpig

Shetland Race teller 39 båter – foreløpig

39 båter båter er til nå påmeldt i Sjøassistanse Shetland Race.  Deltagerlisten inneholder flere spennede båter og navn.

Båt for båt fylles deltagerlisten i Sjøassistanse Shetland Race opp, og til nå er tallet nådd opp i 39 totalt. 25 av dem er påmeldt i gruppen for fullt bemannete båter, mens det til nå er 8 båter i shorthanded-klassen. I tillegg til dem kommer de seks shorthanded-båtene som er påmeldt i 1000 Mile Race, som har Shetland Race som sine to siste etapper.

1000 MILE RACE. 1000 mile Race starter fra Scheveningen i Nederland 14. juni, og da vil alle båtene være i mål i Bergen og klare til start i Shetland Race 24. juni.

– Vi håper på mange båter 1000 Mile Race, sier Kees de Walle, vinner av 2008-regattaen til SEILmagasinet. Han og ildsjelen Huib Swets kan fortelle at shorthanded-interessen i Nederland er i fremgang, og at de i løpet av vinteren har flere seilaser. Blant annet en som betegnende nok heter «Coldhanded».

Av de seks påmeldte til nå, er fem båter nederlandske, men en er skottsk.

BÅDE OG. Mens Shetland Race og Watski Skagerrak TwoStar i fjor kolliderte, vil det i år være mulig å delta i begge, noe en del seilere har oppdaget og benyttet seg av. Blant dem finner man selvfølgelig gjerne de ivrigste, og seilere som Rune Aasberg, KNS i Express 40en SOLO og rankingleder Simen Løvgren fra Asker i sin Sun Fast 3200 er blant dem.

Den raskeste båten som til nå stiller til start i Sjøsassistanse Shetland Race, er Formula 60-trimaranen XXSTREME med Eystein Rognan fra KNS som skipper. Også Norges til nå to eneste Open 40er er med. Den ene er allerede nevnte SOLO, den andre ER BLACK PEARL med Sverre G. Ellingsen i KNS som skipper. De to stiller imidlertid i hver sine klasser, SOLO i shorthanded, mens BLACK PEARL har fullt mannskap om bord.

Shorthanded-klassen teller for øvrig foreløpig fire Minitransat 6.50er.