QuestBack IOM Cup

Sandefjord Seilforening med IOM-satsning

Sandefjord Seilforening med IOM-satsning

Fler og fler får opp øynene for modellseiling. Nå har Sandefjord Seilforening ordnet med sponsor for arrangment i mars: Questback IOM Cup er født.

– Seilsportens sorte får, modellseilerne, samles til dyst i Sandefjord til helgen. Denne gang har seilerne klart å skaffe sponsor til seilasen, QuestBack. Formann i IOM-klubben, Ole-Peder Bjørsom, ser dette som et tegn på at modellseiling er i ferd med å bli tatt seriøst, forteller Gaute Stakston fra arrangørforeningen Sandefjord Seilforening, i en epost til SEILmagasinet.

 

– Sandefjord Seilforening er arrangør av QuestBack IOM Cup, en regatta-serie som går over to søndager. Den første søndag 1. mars og den siste søndag 15. mars.  Arrangøren håper å få matchet den lokale flåten mot resten av IOM-seilerne på østlandet. Det forventes opp mot 20–25 deltakere, forteller han videre.

ISAF. Det seiles etter det nye ISAF-reglementet med appendix for modellseiling. I IOM-seilaser blir det vanligvis meget tette felt, avgjørelser må taes raskt og slikt blir det mange situasjoner ut av. Dommere på krets- og nasjonalt nivå ser også modellseiling som en god mulighet til å trene på dømming på banen.

 

– Overskudd fra seilasen og sponsorpenger går til en rekrutteringsbåt for Sandefjord-seilerne. Denne er tenkt lånt ut til andre storbåt seilere, for å få fart på rekrutteringen til de sorte fårene. Erfaringen viser at de fleste som har regatta erfaring, veldig fort får sving på sakene og hevder seg i seilaser, avslutter Stakston.