Bacardi Cup 2009

Dårlig start på mesterskapet

Dårlig start på mesterskapet

Petter Mørland Pedersen og Flavio Marazzi åpnet Bacardi Cup med en tyvstart.

Publisert Sist oppdatert

Første dag i Bacardi Cup gav kun bokstavresultater til den norsk–sveitsiske duoen Flavio Marazzi/Petter Mørland Pedersen.

I en epost SEILmagasinet har mottatt fra presseansvarlig i Team LodeStar, Karianne Melleby, forteller Mørland Pedersen:

– Starten gikk i lett østlig vind søndag formiddag som utover dagen økte til 9-10 knop. Vi hadde vel egentlig ikke noen spesielt god start, og var godt dekket både i le og lo. Vi ble derfor veldig overrasket når vi ble plukket ut på første toppmerket, forklarer Petter Mørland Pedersen. 

– Vi hadde gjort en god jobb på den første kryssen og kom opp som nummer to. Vi syns vi hadde god båtfart og fikk med oss skiftene. Men med en OCS ble det ikke noen god åpning på mesterskap, forklarer han videre.

 

Med 58 deltagere fra 15 nasjoner, hvorav 11 av dem er olympiske deltagere, flere  av dem med olympiske medaljer, to verdensmester i Star klassen og tre tidligere Bacardi Cup vinner, er det ingen tvil om at denne regattaen fortsatt holder stand som an av klassens mest  prestisjetunge arrangementer.

 

– Jeg får glede meg over at makker'n min Eivind Melleby nærmest røyklegger Stillehavet der han og mannskapet ombord i ERICSSON 3 virkelig gjør en imponerende jobb om dagen. E3 seiler litt fortere og litt kortere enn de andre akkurat nå. Det er vel den oppskriften Marazzi og jeg skal følge i dagens regatta her i Miami, sier en optimistisk Petter Mørland Pedersen.

Resultatene i Bacardi Cup kan du følge her.