Melges 24

Norgesmesterskap NM Melges 24 2008

Går for ny sesong i Melges 24

Under navnet TEAM TERRA har Peder Jahre og hans mannskap tatt godt for seg i Melges 24-klassen, men laget er fortsatt sulten på suksess og går for ny sesong i den populære båten.

Peder Jahre, Marius Falch Orvin, Taja Zaikova, Sivert Denneche og Stian Briseid har «herjet» i Melges 24-klassen de to siste årene. To NM-gull, kongepokal og beste amatørlag i Corinthian Cup under VM i Melges 24 står det respekt av.

I en epost SEILmagasinet har mottatt forteller laget om planene videre:

– Etter en vinter med evaluering av fjoråret, båtmekking og ikke minst lyst til å ta fatt på en ny sesong med Volvo Cup, er planene for 2009 endelig lagt for TEAM NOR 554 (ex TEAM TERRA), forteller laget til SEILmagasinet.

TIL ITALIA. Selv med uteblivelse av sponsorkroner har teamet besluttet at de satser det remmer og tøy kan holde og reiser til Italia allerede 16. mars for å teste formen mot verdens beste Melges 24-seilere.

– Fjorårets suksess og sulten etter å bli enda bedre er det som får oss til å bruke mye penger av egen lomme for å få dette til. Årets prosjekt er langt mer kostbart for oss enn tidligere år, men vi ser på det som en investering for å nå de målsetningene vi har satt oss for fremtiden. Dessuten har vi svært gode samarbeidsavtaler med våre utstyrsleverandører noe som gjør at vi har stor tro på at vi vil stille til start med minst like bra forutsetninger som i fjor, skriver laget.

VOLVO CUP. Foreløpig har laget lagt opp til å få med seg de to første Volvo Cup-arrangementene og om sponsortørken er vedvarende blir de nødt til å ta bil og båt hjem tidligere enn det de ønsker.

– Årets hovedmål, Europamesterskapet i Hyeres, står fortsatt som gulroten for sesongen og om nødvendig må lommene tømmes på nytt for å reise til Frankrike med håp om en topplassering og gjentakelse av seieren i amatørklassen i VM i 2008. Toppteamene fra forrige sesong (UKA UKA, Joe FLY, Audi Sailing Team, Blue Moon med flere) testet formen allerede i Key West Race Week og forventes å bli minst like sterke i 2009-utgave. Vi ser derfor virkelig frem til å komme i gang!

 

– Siden NM har båten gjennomgått en betydelig oppgradering med blant annet implementering av Tackticks nye system for racingbåter. Med ekstern GPS-antenne i baugen vil det bli lettere å treffe starlinjen riktig i store felt. Vi så i fjorårets VM at toppbåtene dro stor fordel av dette systemet og forventer nå at den norske flåten kommer raskt etter. Vi ser også veldig frem mot å få jobbe tett sammen med Nigel Young, Daniele Cassinari og Thomas Nilsson i North Sails på årets seilprogram, avslutter TEAM NOR 554.