World Blind Championship 2009

Thomas Johannessen og Jostein Stenevik leder fortsatt

Thomas Johannessen og Jostein Stenevik leder fortsatt

Skipperen Thomas Johannessen og hans mannskap klarer fortsatt å holde unna for de hardeste konkurrentene i VM i seiling for blinde på New Zealand. Etter fire seilaser er Norge stadig i tet.

Publisert Sist oppdatert

Det ble i dag gjennomført fire seilaser (New Zealand ligger 12 timer foran oss). Det var i morgentimene  gråvær og lite vind, men så kom nordavinden i opp til 15 knop, en vind som holdt seg hele dagen. Det norske laget knivet med Italia og New Zealand i første seilas, men klarte å komme foran New Zealand.

TRØBBEL. I de øvrige seilasene var stadig New Zealand og Italia fremst i feltet, men det norske laget kom stadig tilbake og klarte to tredjeplasser. I den siste seilasen ble flere båter kalt tilbake etter start etter kaos og flere misforståelser. Norge fikk en katastrofalt dårlig start, og i feltet hadde flere båter trøbbel med å holde stabil kurs og kom ut av kontroll. En mann (ikke de norske) falt over bord og andre båter var nær nesten-velt.

NORSK LEDELSE. På hjemmesiden til blindeseiling.no kan det synes litt uklart hvem som vant den siste seilasen, men det norske laget kom bak Finland, New Zealand og Australia.

Dette til tross skal Norge fortsatt lede sammenlagt, foran Italia, New Zealand og Finland. I morgen er det hviledag før de neste seilasene starter igjen torsdag.