Søk i arkivet

Foto:

Team Jahrungen RT (ex Team Terra) i gang med sesongenRustne, men med i teten

– Vi har bra fart, men det er mye rust i maskinieriet, sier Peder Jahre i Team Jahrungen. Han og laget hans deltar i Volvo Cup i Melges 24.

I konkurranse med 46 andre båter ligger Team Jahrungen, som var Norges desidert beste Melges 24-lag i 2008 under navnet Team terra,  på en 11. plass etter to seilaser. Det startet med en 11. plass i første regatta, hvoretter de fulgte opp med en 14. plass. Regattaen foregår i Italia.

Med seg om bord har Peder Jahre har Marius Falch Orvin, Taja Zaikova, Stian Briseid og Sivert Denneche.

– Det blåste skikkelig friskt og vi hadde vind opp mot 20 m/sek, så det ble en frisk start på sesongen. Akkurat varmt var det heller ikke. Vi hadde bra speed, men det var mye rust i maskineriet, sier han til SEILmagasinet.

Vindforholdene bød også på mange skift i retning så det ble mange plusser og minus under veis i hver av seilasene, så Jahre var godt fornøyd med å ligge på 11. plass etter 1. dag.  Med denne plassen er de også beste amatørlag.

Norges andre lag med Peder Nergaard som skipper hadde ikke dagen i samme grad som landsmennene og ligger nede på 30-tallet etter de to første seilasene.

Regattaen fortsetter lørdag og søndag.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen