Team Jahrungen RT (ex Team Terra) i gang med sesongen

NM Melges 24 11-Meter T¿nsberg

Rustne, men med i teten

– Vi har bra fart, men det er mye rust i maskinieriet, sier Peder Jahre i Team Jahrungen. Han og laget hans deltar i Volvo Cup i Melges 24.

Publisert Sist oppdatert

I konkurranse med 46 andre båter ligger Team Jahrungen, som var Norges desidert beste Melges 24-lag i 2008 under navnet Team terra,  på en 11. plass etter to seilaser. Det startet med en 11. plass i første regatta, hvoretter de fulgte opp med en 14. plass. Regattaen foregår i Italia.

Med seg om bord har Peder Jahre har Marius Falch Orvin, Taja Zaikova, Stian Briseid og Sivert Denneche.

– Det blåste skikkelig friskt og vi hadde vind opp mot 20 m/sek, så det ble en frisk start på sesongen. Akkurat varmt var det heller ikke. Vi hadde bra speed, men det var mye rust i maskineriet, sier han til SEILmagasinet.

Vindforholdene bød også på mange skift i retning så det ble mange plusser og minus under veis i hver av seilasene, så Jahre var godt fornøyd med å ligge på 11. plass etter 1. dag.  Med denne plassen er de også beste amatørlag.

Norges andre lag med Peder Nergaard som skipper hadde ikke dagen i samme grad som landsmennene og ligger nede på 30-tallet etter de to første seilasene.

Regattaen fortsetter lørdag og søndag.