Søk i arkivet

Sweden Yachts slått konkurs i dagNorsk kapital inn i Sweden Yachts?

Det velrenommerte svenske verftet, Sweden Yachts, ble i dag begjært konkurs, men styreleder i verftet, Kjeld Sonne, sier TV4 Nyhetene Vest at det fins meget seriøse, norske interessenter som sier seg villige til å drive virksomheten videre.

Hvilke norske interessenter som er inne i bildet, sies det imildertid ikke noe om, men det er ingen tvil om at det svenske verftet har mange fornøyde kunder i Norge. Sannsynligvis er det noen av disse som har vist interesse.

MOTVIND. Det er ingen ukjent sak at det har gått trådt for det svenske verftet, som i sin tid bygde Sveriges første America’s Cup-båt. Ifølge svenske nyhetskilder har verftet vært under rekonstruksjon siden september i fjor, og da SEILmagasinet var i kontakt med verftet i forbindelse med innsamlingen av data til SEILbåtkatalogen i høst, fikk vi et inntrykk av et verft som slet i motvind.

TREDJE KJENTE VERFT. Og i dag var det altså slutt. Verftet leverte sin konkursbegjering til Udevalla tingrett, og 60 ansatte er berørte av konkursen. Finanskrisen får skylden for at det ikke lenger var mulig å drive verftet videre, og Sweden Yachts er nå det tredje, kjente verftet som har måttet gi opp. Tidligere er det blitt stopp for Dehler og Etap. For Etaps del er det imidlertid kommet inn nye eiere, og det er planlagt ny produksjonsstart 1. mai i år.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen