Lombardini Marine 1000-Mile Doublehanded Race 2009

Klart for Nordsjøens mest utfordrende regatta

Klart for Nordsjøens mest utfordrende regatta

For tredje år på rad er det klart for 1000 Mile Race – og nok en gang inngår Sjøassistanse Shetland Race som de to siste etappene i denne doublehanded-regattaen.

Publisert Sist oppdatert

The Lombardini Marine 1000-Mile Doublehanded Race, som er regattaens offisielle navn i år, er den mest utfordrende seilasen i den nordlige delen av Nordsjøen. Den går over tre etapper og arrangeres av Shorthanded.nl.

 

VILL FERIE. – Liker du en god utfordring og er du ute etter en bra unnskyldning for en vill ferie – meld deg på nå, oppfordrer de nederlandske shorthandedseilerne, og gir følgende etappetider å notere i kalenderen:

1. Scheveningen, Nederland–Bergen  (14. juni 2009)

2. Bergen–Lerwick  (24. juni 2009)

3. Lerwick–Bergen  (28. juni 2009)

 

The 1000-Mile Doublehanded er delt opp i tre etapper mellom Nederland, Norge og Shetland-øyne og avsluttes i Bergen. De to korteste etappene er en del av Sjøassistanse Shetland Race, så premier vil bli delt ut i både Lerwick og Bergen. Vinneren til 1000-Mile Doublehanded vil være klar etter at seilerne har ankommet Bergen.

 

HVEM KAN DELTA? Seilasen er åpen for alle erfarne seilere som har lyst på en seriøs short-handed regatta. Båten må være 27ft (LOA) eller lenger, og som det ligger i navnet: Mannskapet skal bestå av kun to seilere. Minst en av deltagerne om bord må fullføre hele seilasen, det er med andre ord tillatt å bytte mannskap underveis. Båten kan være alt fra en blodtrimmet Open 40 til en klassisk turseiler. Seilasen seiles etter IRCs handicap-regler.

 

SKILLS, THRILLS – AND FUN.  – Det er ikke bare å mestre elementene – vi liker også å ha det hyggelig sammen under seilingen. Derfor vil 1000-Milen ha en samlet start for hver etappe, slik at alle deltagere – raske og ikke så raske – kan seile sammen og nyte hver stopover. Moroa begynner dagen før start, samtidig som den årlige sildefestivalen i Scheveningen (Vlaggetjesdag), forteller de nederlandske arrangørene, og spør:

 

Er dette noe for deg?

Og oppfordrer:

Gå til 1000mile.org for mer informasjon eller ta kontakt med organisasjonen på e-post: race@1000mile.org