Søk i arkivet

Lombardini Marine 1000-Mile Doublehanded Race 2009Klart for Nordsjøens mest utfordrende regatta

For tredje år på rad er det klart for 1000 Mile Race – og nok en gang inngår Sjøassistanse Shetland Race som de to siste etappene i denne doublehanded-regattaen.

The Lombardini Marine 1000-Mile Doublehanded Race, som er regattaens offisielle navn i år, er den mest utfordrende seilasen i den nordlige delen av Nordsjøen. Den går over tre etapper og arrangeres av Shorthanded.nl.
 
VILL FERIE. – Liker du en god utfordring og er du ute etter en bra unnskyldning for en vill ferie – meld deg på nå, oppfordrer de nederlandske shorthandedseilerne, og gir følgende etappetider å notere i kalenderen:

1. Scheveningen, Nederland–Bergen  (14. juni 2009)
2. Bergen–Lerwick  (24. juni 2009)
3. Lerwick–Bergen  (28. juni 2009)
 
The 1000-Mile Doublehanded er delt opp i tre etapper mellom Nederland, Norge og Shetland-øyne og avsluttes i Bergen. De to korteste etappene er en del av Sjøassistanse Shetland Race, så premier vil bli delt ut i både Lerwick og Bergen. Vinneren til 1000-Mile Doublehanded vil være klar etter at seilerne har ankommet Bergen.
 
HVEM KAN DELTA? Seilasen er åpen for alle erfarne seilere som har lyst på en seriøs short-handed regatta. Båten må være 27ft (LOA) eller lenger, og som det ligger i navnet: Mannskapet skal bestå av kun to seilere. Minst en av deltagerne om bord må fullføre hele seilasen, det er med andre ord tillatt å bytte mannskap underveis. Båten kan være alt fra en blodtrimmet Open 40 til en klassisk turseiler. Seilasen seiles etter IRCs handicap-regler.
 
SKILLS, THRILLS – AND FUN.  – Det er ikke bare å mestre elementene – vi liker også å ha det hyggelig sammen under seilingen. Derfor vil 1000-Milen ha en samlet start for hver etappe, slik at alle deltagere – raske og ikke så raske – kan seile sammen og nyte hver stopover. Moroa begynner dagen før start, samtidig som den årlige sildefestivalen i Scheveningen (Vlaggetjesdag), forteller de nederlandske arrangørene, og spør:
 
Er dette noe for deg?

Og oppfordrer:

Gå til 1000mile.org for mer informasjon eller ta kontakt med organisasjonen på e-post: race@1000mile.org
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen