Søk i arkivet

Bohusracet 2009Ny svensk shorthandedsuksess?

Bohusracet har vært arrangert flere ganger som en klubbseilas av seilforeningen Viken-Ägir utenfor Uddevalla. Nå kan det se ut som om regattaen vokser til den svenske vestkystens shorthandedregatta.

Bohusracet arrangeres den siste helgen i juni og foreningen som står bak, Viken-Ägir,  skal være Sveriges eldste, med røtter helt tilbake til 1870-tallet.

Regattaen har vært arrangert i flere år, men de seneste årene har foreningen bestemt seg for å forsøke å utvide regattaen. Per i dag er det 37 påmeldte båter og foreningen håper på mellom 50-60 båter på startlinjen.

Banen går fra Uddevalla, via Marstrand til norskegrensen og sydover igjen til mål på Bohus Malmön.

Til Blur.se-kollega Peter Gustafsson forklarer regattasjef Pär Bäck:

– Shorthandedseiling er i vinden og vi ser en stor bredde på deltagerne, fra par og familiebesetninger til seriøse regattaseilere – fra CB-66 till 45-fotere. Kjempegøy. Vi tror banen kan tiltale mange. Den er på 170 n mil lang og er kystnær, hvilket gjør at man ikke behøver masse sikkerhetsutrustning om bord. Dessuten finnes det ingen vakrere regattabane i hele verden, mener Pär Bäck.

Per dags dato er én norsk båt påmeldt:  J/105en REDUCTION, men arrangøren har tro på flere båter både fra Norge og Danmark.

Du finner påmeldingssiden her.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen