Watski Skagerrak TwoStar 2009

Tysk Class 40-lag utfordrer de norske seilerne

Tysk Class 40-lag utfordrer de norske seilerne

Nyankommen på deltagerlisten til Watski Skagerrak TwoStar, som nå i alt teller  195 lag, er den tyske duoen Mathias Blumencron og Andreas John. De stiller i en Class 40, som det nå i alt er 3 stykker av på deltagerlisten.

Publisert Sist oppdatert

Den offisielle deltagerlisten teller imidlertid ikke mer enn 162 lag: 150 norske og 12 utenlandske. Og blant de utenlandske er det to tyske, som begge utmerker seg.

Dr. Gerhard Clausen (61) og Lars Böger (30) er påmeldt med regattaens største båt - 83-foteren CALYPSO. Paret har riktignok vært påmeldt tidligere og forblitt listefyll, men denne gangen er det reelt håp om at de stiller opp med sin rekordstore båt.

2. PLASS FRA FØR. Mathias von Blumencron  er også velkjent Watski Skagerrak TwoStar-deltager. Han ble nummer to i den største LYS-klassen i 2005 med en IMX-40, og han var påmeldt igjen i 2007. Da hadde han solgt IMXen og bestilt en Euro 42 – båtprosjektet som Sverre Valeur initierte og det tyske Hanse-verftet skulle fullføre – og som det aldri ble noe av. Derved ble det heller ikke noen TwoStar-deltagelse på Mathias von Blumencron.

Til sommeren vil han imidlertid være på plass, og nå er det  en Class 40 som gjelder. I går kom han inn på deltagerlisten. Den dyktige tyske seileren og makkeren Andreas John vil derved by de to norske Class 40-lagene SOLO (Rune Aasberg og Per Ferskaug) og BLACK PEARL (Sverre Marius Ellingsen og Sverre Gunnar Ellingsen) skarp konkurranse.

INN FRA VENTELISTE? Foreløpig har ikke arrangørene, Fredrikstad Seilforening, sluppet noen båter fra ventelisten inn på den offisielle deltagerlisten, som nå teller 162 lag. Kun noen få lag har rykket opp som følge av at lag inne på listen har trukket seg.

Øverst på ventelisten troner nå Bernt Ove Bessesen og Terje Antonisen fra Vågsbygd Seilforening. De er påmeldt med en X-362.

Rett over påske vil det ventelig bli tatt stilling til om deltagerlisten skal økes i volum eller ikke. Dette har blant annet med tracking-kapasiteten å gjøre.

Se hele deltagerlisten her.