22 seilere har meldt seg

Rekordstor norsk interesse for Laser-EM

Rekordstor norsk interesse for Laser-EM

Interessen for å delta i EM for Laser i Danmark i juli er enorm. Hele 22 seilere har søkt om å få delta på Norges kvote, og nå blir det kamp om plassene.

– Så mange seilere og så stor interesse har vi aldri hatt før, sier Jon Anders Quamme, leder av Norsk Laser Klubb. Antall seilere som gjerne vil delta, overstiger det antall plasser Norge har – eller kan få.

– Jeg har søkt om ekstra plasser, og er vi heldige får vi en ekstra plass i hver klasse, sier Quamme.

UTTAGNING. Det betyr at det blir uttagning om plassene, og den første runden går i Norges Cupen i Horten 2. og 3. mai. Deretter teller NCen i Tønsberg 23. og 24. mai, og så i Bergen 6. og 7. juni for noen av klassene.

JENTER I KAMP. I Laser Radial for jenter junior kjemper Natcha Uthaug, Kristine Strandenes, Marthe Bjerkåsholmen og Tiril Bue om en – kanskje to – plasser. Uthaug og Strandenes har også meldt seg på for å kjempe om to plasser i senior-EM i Laser Radial, og da får de også kamp fra Anette Melsom Myhre, Catgrine Gjerpen og Marte Enger Eide.

JUNIORENE KOMMER. I Laser Radial for gutter junior er det tre EM-plasser og syv seilere: Brage Wiik-Hansen, Mikkel Berger, Nicholas Small, Petter Mollerup, Harald Fæste, Lars Reidulf og Henrik Andreas Begby.

Berger, Small, Mollerup og Reidulff skal i tillegg kjempe om to plasser i senior EM i Laser Radial.

Om de tre plassene Norge har for juniorer i Laser Standard-EM, har det meldt seg seks seilere som vil kjempe: Mikkel Berger, Nicholas Small, Marius Næss, Mathias Mollatt, Anders Pedersen og Lars Myklebust Johansen.

KRISTIAN RUTH FAVORITT. I Laser Standard Senior må Kristian Ruth finne seg i å være soleklar favoritt til en av de tre norske plassene i EM, og det er fire seilere som kjemper om de to andre plassene: Mikkel Berger, Marius Næss, Lars Berg Andersen og Tim Sandberg.

I Laser 4.7 har Norge tre plasser, og det har meldt seg tre interesserte deltagere – så her er veien til EM lettere. For Harald Fæste, Henrik Andreas Begby og Carl Cedrik Kløvstad er det i prinsippet bare å begynne å forberede seg.

Ingen norske jenter har vist interesse for å delta i Laser 4.7-EM.