Nå kommer regattainvitasjonene på løpende bånd

Mange arrangementer å melde seg på til

Mange arrangementer å melde seg på til

At seilsesongen er rett rundt hjørnet, bærer antall arrangementer du kan melde deg på til, et bud om. Sjekk derfor tilbudene, planlegg sesongen og hold deg oppdatert her på seilmagasinet.no. Det er mange spennende arrangementer i anmarsj.

Publisert Sist oppdatert

Med vårsola øker også kriblingen i forfrosne seilersjeler – mange har fått store nok porsjoner med snø nå – men ei heller regatta-arrangørene ligger på latsiden. De ivrigste har for lengst kommet seg på banen med informasjon om hva de har å by på til sommeren. Mange har faktisk også skjønt viktigheten av å markedsføre det de har å tilby.

I så måte er SEILmagasinets Påmeldingstjeneste blitt mektig populær, og i skrivende stund ligger det ute invitasjon til påmelding til fem regatta-arrangementer og to treningssamlinger, men allerede i kommende uke vil tilbudet øke betraktelig. Allerede mandag (30.3 - kl 20.00) åpner eksempelvis påmeldingen til vårens nest største regatta: Helly Hansen Skagen Race.

Men foreløpig: Dette er hva du akkurat nå kan melde deg på til:

APL RACE WEEK: Denne etter hvert så tradisjonsrike regattauken har ulikt innhold fra år til år, og i år inneholder den blant annet norsk og nordisk mesterskap i Soling, en BB11-klasse og diverse LYS-klasser. [Påmelding] APL Race Week omfatter også junior nordisk mesterskap for joller og brett [Påmelding].

STATUS. Påmeldingen er nettopp publisert, og foreløpig status er: BB 11: 1 båt,  LYS: 1 båt, Soling: 3 båter.

DOYLE-LYNGØR TWOSTAR 2009. Fredrik Brodersen og en gjeng seilere på Sørlandet tok initiativet til denne regattaen i fjor, og det ble en hyggelig suksess - som vil bli gjentatt i år. Regattaen går mer eller mindre parallelt med Watski Skagerrak TwoStar i år, og er i så måte et alternativ for dem som ikke har så høye ambisjoner. «Shorthanded i sommernatten» er et «slogan» for regattaen.  [Påmelding].

Poeng til SEILmagasinet Shorthanded Ranking vil du også kunne få med deg. Doyle-Lyngør TwoStar teller med med vekttall 0,5.

STATUS: Regattaen seiles etter LYS og 4 båter er til nå påmeldt.

FLØDESEILASEN. Ambisjonen til Vågsbygd og Lillesand Seilforeninger er å gjøre Flødeseilasen til Sørlandets Færderseilas, og målet i år er å passere 100 båter. Invitasjonen har ikke ligget så lenge ute, men allerede nå er nesten 10% av målet nådd – og det er flere måneder igjen til regattaen som går i juni. Ved siden av LYS-klasser med fullt mannskap, vil Flødeseilasen også ha en shorthanded-klasse som teller med på SEILmagasinet Shorthanded Ranking. [Påmelding]

STATUS: 9 båter påmeldt.

SEILMAKEREN DOUBLEHANDED. Interessen for Vestlandets største shorthandedregatta, Seilmakeren Doublehanded, eksploderte i fjor med over 100 båter på startlinjen. Slik - og vels så det - blir det også i år. Det er fortsatt mulig å melde seg på. Alle deltagerne vil bli tracket, og SEILmagasinet ruller ut hele sin regattapakke som inneholder påmelding, tracking, løpende nyhetsformidling, SEILtv, regattablogg og resultattjeneste – alt tilgjengelig på Internett. I fjor fulgte mellom 3000 og 4000 seilere regattaen live på Internett.

Seilmakeren Doublehanded teller selvefølgelig med på SEILmagasinet Shorthanded Ranking, og regattaen har i år fått økt sitt vekttall fra 1,25 til 1,5. Regattaens høye status og ikke minst morsomme innhold gjør at flere seilere tar turen helt fra Østlandet for å delta.

STATUS: 118 båter påmeldt. Venteliste er foreløpig ikke innført. [Påmelding]

WATSKI SKAGERRAK TWOSTAR: Alle norske shorthandedregattaers mor, Watski Skagerrak TwoStar, er høydepunktet for shorthandeseilere, og arrangementet kan i år igjen skilte med stor deltagelse. Også her blir det full dekning på Internett - som i Seilmakeren Doublehanded - og interessen for denne regattaen er enda større med mellom 5000 og 7000 unike brukere i døgnet som klikker seg inn på TwoStars regattasider.

Watski Skagerrak TwoStar har det høyeste vekttallet i SEILmagasinet Shorthanded Ranking: 1,75.

STATUS: 150 norske båter og 12 utenlandske påmeldt. 32 lag står på venteliste for å slippe inn på deltagerlisten. [Påmelding]

SAMLINGER. Tre treningssamlinger ligger også ute for påmelding, og alle haster det med å melde seg på til dersom du vil være med.

31. mars arrangerer Shorthanded Sailing Norway sin tredje vintersamling der båthåndtering og teknikk står på programmet. [Mer info].

STATUS: 44 påmeldte. Maksantall er satt til 75 deltagere. [Påmelding]

4.–7. april arrangerer Norsk Optimistjolleklubb og Tønsberg Seilforening i fellesskap Påskesamling for Optimistjoller. [Mer info] NB! Påmeldingsfrist er 31. mars. [Påmelding]

STATUS:  59 påmeldte seilere.

SEILMAGASINET SHORTHANDED RANKING. Oppsettet for årets tellende regattaer begynner å ta form, men den endelige listen vil først være ferdig 1. mai. Du kan følge oppsettet av listen her.

Seilforeninger som arrangerer shorthandedregattaer kan søke om å få dem oppført på listen innen 20. april.