Rankingseilas i modellseiling

Stormesteren detronisert i Sandefjord

Stormesteren detronisert i Sandefjord

Det skjedde en aldri så liten sensasjon i Sandefjord denne helgen. Modellbåt-seilernes «stormester», Torvald Klem, ble slått.

Klem har vært den ledende  modellbåtseileren i Norge i en årrekke, og det er ikke mange som noensinne har maktet å komme foran ham på en resultatliste, men i Sandefjord denne helgen skjedde det: Gunnar Karlsen halte i land seieren foran Klem.

FLOTTE FORHOLD. Sandefjord Seilforening arrangerte rankingseilas for IOM-modellseilerne i strålende forhold på søndag denne helgen. Strålende sol og en etter hvert stabil sønnavind på 3-5 m/sek ga seilerne en god opplevelse. Og Gunnar Karlsen seilte best av alle de 20 seilerne.

 

– Feltet var jevnere og tettere enn noensinne, og mange av seilerne hadde gode topp plasseringer. Gunnar  Karlsen seilte jevnere og raskere enn alle og vant med 3 poengs margin til Klem, forteller Gaute Stakston i arrangørforeningen.

 

REDDET ÆREN. Hjemmeseilerne klarte ikke helt å leve opp til forventningene fra QuestBack seilasen for 14 dager siden hvor de tok de tre første plassen. Men Per Robert Jentsch seilte en sterk serie og reddet æren til Sandefjord seilerne med en 3. plass.

 

Denne gang stilte Sandefjord med dommer på brygga som sørget for orden i starter og merkerundinger.

– Det ble mange tette situasjoner og mye praktisk bruk av regelverket. Dette er direkte overførbart til storbåt seiling, så seilere og dommer fikk verdifull erfaring, sier Stakston

 

Neste arrangement på terminlisten til IOM-seilerne er rankingseilas i Brevik 26.april.

 

Resultater i Sandefjord:

1.      Gunnar Karlsen, Norsk Modelseilerforening, 18p

2.      Torvald Klem, Norsk Modelseilerforening, 22p

3.      Per Robert Jentsch, Sandefjord seilforening, 35p

4.      Dagfinn Bakke, Brevik seilforening, 48p

5.      Terje Gleditsch, Sandefjord seilforening, 50p

6.      Jean B Linaae Jr., Sandefjord seilforening, 56p

7.      Roger Isaksen, Sandefjord seilforening, 57p