Eksplosjonsartet påmelding til Helly Hansen Skagen Race

48 påmeldt på fem minutter!

48 påmeldt på fem minutter!

Klokka 20 i kveld sa det nærmest bang i serverne til SEILmagasinet.no. Da sprutet det inn med påmeldinger til Helly Hansen Skagen Race. og i løpet av fem minutter var nesten 50 båter påmeldt.

Mange hadde åpenbart satt seg som mål å kapre et av de fem settene med Helly Hansen Warm som skulle gå til de fem første som meldte seg på, for rundt om i mange seilerhjem ble det nok tastet ganske så febrilsk på tastaturet. Og lang tid tok det ikke fra slusene ble åpnet til den første påmeldingen var et faktum. Nøyaktig 57 sekunder tok det.

Og den som kunne innkassere Helly Hansen Skagen Races første premie og som var raskest på tastaturet, var Kim Knudsen fra KNS, som med sin IMX-38 var den aller første til å melde seg på. Dermed sikret han også hele mannskapet sitt en varm nattlig seilas til Skagen.

De øvrige fire som fikk Helly Hansen Warm til seg og hele mannskapet ble:

  • Michael W. Henriksen, Christianssands Seilforening (Archambault 35)
  • Rune Winther, Fredrikstad Seilforening (Bavaria 38 Cruiser)
  • Tore Strindberg, Ullern Seilforening (Bavaria 42 AC)
  • Atle Gulpinar, Bundefjorden (Bavaria 38 AC)

 

Sjansen for å få en varm seilas til Skagen er imidlertid ikke borte med dette, for blant alle som er påmeldt innen 6. april klokka 20.00, vil det bli trukket ut ytterligere fem båter som vil få Helly Hansen Warm til hele mannskapet.

REKORDFART. De første fem var påmeldt da det hadde gått 1 minutt og 44 sekunder. Etter to minutter hadde deltagerlisten vokst til 15, og ved 3 minutter var det 24 påmeldte.

Et minutt senere, kl 20:04, var det 35 påmeldte og etter 5 minutter 48.

Deretter begynte det å roe seg: 61 var inne på deltagerlisten etter 10 minutter.

– Noe lignende har vi ikke opplevd, sier stevneleder Inge-Magnar Olerud.

EGEN KLASSE? – Det burde settes opp en egen premie til dem som melder seg på via mobiltelefon, sier Pål Næss til SEILmagasinet.

– Vi startet påmeldingen presis klokka 20.00, men da vi endelig fikk igjennom påmeldingen, fikk vi bekreftet at vi var påmeldt som nummer 57, sier han, og medgir at mobiltelefon, små taster, liten skjerm og altfor korte armer – tillegg til at åstedet for påmeldingen var en pub – ikke er optimale vilkår for et slikt påmeldingsrace.

– Derfor burde det ha vært en egen klasse for sånne som oss, sier han.

I skrivende stund og etter en snau time var 70 båter påmeldt til Helly Hansen Skagen Race 2009. Bærum Seilforenings ambisjon er å få over 300 båter på deltagerlisten.