Sandefjord Seilforening staker ut ny kurs

Enklere regler og lavere ambisjoner skal gi økt deltagelse

Enklere regler og lavere ambisjoner skal gi økt deltagelse

Sandefjord Seilforening tar sviktende oppslutning om tirsdagsseilasene i tur og hav til etterretning og lanserer et helt nytt konsept for å få flere båter på fjorden.

Nå skal foreningen arrangere «uhøytidelige, mindre ambisiøse og mindre kunnskapskrevende seilaser» – hver tirsdag.

Det nye tiltaket i Sandefjord innebærer at båtene skal seile uten spinnaker, uten lystall – og det skal heller ikke fokuseres på hvem som kommer først i mål.

– Poenget er at vi seiler, og hygger oss med båtene våre, sier Per Robert Jentsch i tur og hav-komiteen i Sandefjord Seilforening.

FORENKLET REGELVERK. Startprosedyrene skal bli annonsert over VHF, bruk av høyttaler eller lignende fra startbåt. Turseilerne skal bruke pølsebane, og seile etter et forenklet regelverk.

– Vi håper dette kan bidra til at flere båter vil delta på sesongens «uhøytidelige» tirsdagsseilaser, sier Jentsch.

Foran sesongen skal så tur og hav-komiteen arrangere et par hyggelige sammenkomster for å informere om tirsdagsseilasene i ny og gammel form, og de øvrige regattaene Sandefjord Seilforening skal arrangeres i løpet av sesongen. 21. april, 28. april og 5. mai er satt av til disse sammenkomstene som også skal inkludere en tur på fjorden om bord i «båter med erfaring».