Optimistisk påskesatsing

Optimistisk påskesatsing

Norske optimistseilere satser frisk i påsken.

Publisert Sist oppdatert

Seiling er skiturtid for mange. Men for flere av landets optimistseilere er det også høytid for seiling. Norsk Optimistjolleklubb har nettopp avslutten sin tradisjonelle påskeleir i Tønsberg. Flotte forhold og mye bra seiling har preget leiren som samlet seilere fra store deler av landet. Bård Birkeland var hovedtrener på seilleiren i Tønsberg som ble avsluttet

tirsdag.

Også i  Medemblik i Holland er det norske optimistjolleseilere i aksjon. 

– Vi har 6-18-graders temperatur og fra 4 til 9 sekundmeters vind så langt, forteller Bjørn Nordstrand som er på plass i Holland.

I Italia er det også norske optimistjolleseilere på plass i påsken. Når seiltreningen er ferdig overtar det tradisjonsrike Easter Regatta i Braassemermeer fra 10. april, med flere norske deltagere. Følg regattaen og resultatene her.

REGATTA VENTER.  Tirsdag er den siste av fire dager med trening på Gardasjøen. Onsdag har seilerne en fridag før Garda Meeting starter torsdag. Da Har seilerne fire dager med regatta forand seg med stor deltakelse fra alle de viktige seilernasjonene. Garda Meeting er verdens største entypebåtregatta, forteller Elling Skaar fra Gardasjøen.

To dager før påmeldingsfristene går ut er det påmeldt 921 seilere fra 27 nasjoner.

I år deltar det norske seilere på den svenske treningsleiren som Martin Abenius arangerer. De norske deltakerne er Synne Aarø Lange, Kristoffer Rosmo, Caroline Rosmo, Julius Rosmo, Kai Arne Schröder Mycklebust, Anna Skaar, Uffe Tomasgaard, Hermann Tomasgaard og Vår Osborg.

SOMMERPÅSKE. Gotfred Andenes, Celine Therese Herud, Line Flem Høst, Hartvig Johannson eltar på den danske samlingen som Kim Skovgaard arrangerer.

– Vi har deilig sommervær med t-skjortetempratur også for oss foreldre som følger treningen på sjøen. For de som liker både pizza og seiling er Garda et godt alternativ for hele familien til å nyte en aktiv påske, forteller Elling Skaar til SEILmagasinet.no.

Flere norske seilere som ikke er med på de skandinaviske treningsleirene er

påmeldt på regattaen. Resultatene fra årets Garda Meeting finner her.