Veivalget uke 17

Må alle være seilforeningsmedlem for å delta i regatta?

Må alle være seilforeningsmedlem for å delta i regatta?

Bør det være et krav om at alle om bord i en båt som seiler regatta skal være medlem av en seilforening? Det er spørsmålet i denne ukens «Veivalg».

Publisert Sist oppdatert

Slik det er nå, er det et krav om at kun skipperen om bord i en båt som seiler regatta, skal være medlem av en seilforening. Kun i norgesmesterskapene er det et krav om at alle om bord må kunne dokumentere at de står i medlemsarkivet til en seilforening.

I forbindelse med lisenssaken på seiltinget for en måneds tid siden, dukket imidlertid spørsmålet om krav til medlemsskap opp.

FOR. Et av argumentene på seiltinget for å kreve foreningsmedlemsskap for alle om bord, er at dette vil føre til flere medlemmer i seilforeningene – noe som igjen vil føre til større inntekter for Norges Seilforbund.

Argumentasjonen videre var da at dette ville redusere behovet for økt kontingent fra foreningene til seilforbundet og redusere størrelsen på startlisensen som nå vil komme.

– En vinn vinn-situasjon – seilforbundet ville få bedre økonomi og seilforeningene ville få flere medlemmer og bedre økonomi.

MOT. Motargumentet er at et slikt krav vil redusere regattadeltagelsen betydelig, ikke minst i regattaer som Færder’n og andre type regattaer som har deltagere som har slike arrangement som sin eneste regatta-opplevelse. Mange av de som deltar er kanskje også bare med som inviterte gjester. 

Å kreve medlemsskap i en forening de hverken før eller senere vil ha noe forhold til, mener man derfor vil være helt urimelig.

Hva mener imidlertid du?

– Bør alle som er om bord i en båt være medlem av en seilforening i regattaer?

Eller

– Bør det være som nå, at det kun er skipperen som skal være medlem?